Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prima linie de producție pentru mănuși de unică folosință din România s-a deschis la Iași

Viața Medicală
Redacția Viața Medicală luni, 31 august 2020, ora 10:56

Barrier Vacuum Bags, producător din Iași de pungi vacuum cu barieră, a anunțat în urmă cu câteva zile lansarea unei linii noi de producție de ambalaje de unică folosință pentru măști și mănuși, dar și mănuși de unică folosință.

Linia de producție a mănușilor de unică folosință din polietilenă este singura de acest fel din România, investiția ridicându-se la aproximativ 300.000 de euro. Compania vizează până la finalul anului o producție de 10 milioane de astfel de produse. 

„Am sesizat că în piață este o creștere mare a cererii pentru ambalaje destinate segmentului de food și farmaceutice. Tocmai de aceea, considerăm ca fiind necesară lansarea unei astfel de linii de producție: ambalaje de unică folosință pentru măști și mănuși, dar și mănuși de unică folosință. În această perioadă, printre produsele solicitate se află și ambalajele pentru vacuum care asigură păstrarea în condiții de siguranță din punct de vedere microbiologic a alimentelor”, a declarat Marius Veleșcu, fondator și CEO Barrier Vacuum Bags.

manusa de plastic
Până la finele anului, compania estimează că va produce 10 milioane de mănuși de unică folosință.

Pentru 2020, Barrier Vacuum Bags estimează o cifră de afaceri de 1,3 milioane de euro. Compania plănuiește să continue investiții în linii de producție care să aducă pe piața din România categorii de produse realizate local, în detrimentul celor de import.

Barrier Vacuum Bags este o companie cu capital românesc, producătoare de pungi vid (vacuum) cu barieră pentru aparate de vid. Este singura de acest tip din Moldova, astfel că operează atât pe plan local, cât și în alte țări din Europa. Compania produce și pungi antistatice ESD pentru ambalarea componentelor electronice. Mai multe detalii despre produse, https://vacuum-bags.ro/ sau pe https://www.pungi-consumabile.ro/.

Foto: Shutterstock

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.