Newsflash
Știri

Prima linie de producție pentru mănuși de unică folosință din România s-a deschis la Iași

de Redacția Viața Medicală - aug. 31 2020
Prima linie de producție pentru mănuși de unică folosință din România s-a deschis la Iași

Barrier Vacuum Bags, producător din Iași de pungi vacuum cu barieră, a anunțat în urmă cu câteva zile lansarea unei linii noi de producție de ambalaje de unică folosință pentru măști și mănuși, dar și mănuși de unică folosință.

Linia de producție a mănușilor de unică folosință din polietilenă este singura de acest fel din România, investiția ridicându-se la aproximativ 300.000 de euro. Compania vizează până la finalul anului o producție de 10 milioane de astfel de produse. 

„Am sesizat că în piață este o creștere mare a cererii pentru ambalaje destinate segmentului de food și farmaceutice. Tocmai de aceea, considerăm ca fiind necesară lansarea unei astfel de linii de producție: ambalaje de unică folosință pentru măști și mănuși, dar și mănuși de unică folosință. În această perioadă, printre produsele solicitate se află și ambalajele pentru vacuum care asigură păstrarea în condiții de siguranță din punct de vedere microbiologic a alimentelor”, a declarat Marius Veleșcu, fondator și CEO Barrier Vacuum Bags.

manusa de plastic
Până la finele anului, compania estimează că va produce 10 milioane de mănuși de unică folosință.

Pentru 2020, Barrier Vacuum Bags estimează o cifră de afaceri de 1,3 milioane de euro. Compania plănuiește să continue investiții în linii de producție care să aducă pe piața din România categorii de produse realizate local, în detrimentul celor de import.

Barrier Vacuum Bags este o companie cu capital românesc, producătoare de pungi vid (vacuum) cu barieră pentru aparate de vid. Este singura de acest tip din Moldova, astfel că operează atât pe plan local, cât și în alte țări din Europa. Compania produce și pungi antistatice ESD pentru ambalarea componentelor electronice. Mai multe detalii despre produse, https://vacuum-bags.ro/ sau pe https://www.pungi-consumabile.ro/.


Notă autor:

Foto: Shutterstock

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe