Newsflash
Știri

Prevenirea riscului şi acuzaţiilor de malpraxis

de Dr. M. D. - dec. 4 2009
Prevenirea riscului şi acuzaţiilor de malpraxis

La 26 noiembrie a.c., în Capitală, s-a desfăşurat conferinţa de presă prilejuită de lansarea proiectului „Calitate în sănătate prin instruirea medicilor de familie“, iniţiat de MedRight Expert, furnizor acreditat de educaţie medicală continuă pentru medici, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România, UMF „Gr. T. Popa“ din Iaşi şi Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare. (...)

    Dl dr. Andrei Nanu a precizat că proiectul asigură accesul gratuit la cursuri pe teme de legislaţie medicală şi prevenirea riscului şi acuzaţiilor de malpraxis pentru 1.600 de medici de familie din toată ţara, în 80 de sesiuni, în perioada decembrie 2009 – februarie 2012. Participarea este creditată ca formă de EMC de către CM din România. Cursurile – tip ateliere de lucru cu durata de două zile – vor avea temele: zone de vulnerabilitate ale practicii medicale actuale, tehnici de evitare a acuzaţiilor de malpraxis, exigenţe legale aplicabile profesiei medicale, metode de negociere a asigurării de malpraxis. Lectorii sunt 15 medici şi avocaţi – formatori autorizaţi de Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse şi Centrul de Perfecţionare al MS şi 42 de reprezentanţi ai colegiilor judeţene ale medicilor. Ulterior, cursanţii vor beneficia de consultanţă pe teme de legislaţie medicală şi malpraxis, precum şi de actualizarea permanentă a informaţiilor din domeniu, prin intermediul unui site special creat. Finanţarea provine din Fondul Social European, prin Programul operaţional sectorial „Dezvoltarea resurselor umane“ 2007–2013 – axa prioritară nr. 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor“, şi din bugetul de stat. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe