Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prevalență dublă pentru diabetul zaharat față de media europeană

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU miercuri, 20 noiembrie 2019, ora 14:56

În România, aproape două milioane de oameni suferă de diabet, potrivit celui mai important studiu național PREDATORR.

Prevalența diabetului zaharat este de 11.6% din populația adultă (20-79 de ani), cu 70% mai mare decât media europeană (6.8%) și cu 31.8% mai mult decât media globală (8.8%), cifre raportate de către Federația Internațională de Diabet (IDF).

14 noiembrie este marcată ca Ziua Mondială a Diabetului, iar tema de anul acesta aleasă de IDF  este „Diabetul şi Familia”. Mesajul campaniei este:„ Protejează-ţi familia!” și se referă atât la prevenție, cât și la îngrijirea pacienților deja diagnosticați cu diabet zaharat. Într-un interviu în exclusivitate pentru Viața medicală, conf. dr. Bogdan Timar povestește despre importanța acestei zile și transmite un îndemn pacienților și familiilor acestora:

„Chiar dacă povara diabetului ar putea uneori să pară a fi prea mare, impresie ce apare frecvent în perioada imediat următoare diagnosticului afecțiunii, îi îndemn să nu deznădăjduiască, deoarece remediile de tratament existente în momentul de față le permit atât pacienților

Etichete: diabetolog diabet noiembrie PREDATORR

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC