Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Președintele CMR, mesaj de sfârșit de an: „Un bilanț negru”

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 30 decembrie 2020, ora 15:09

Prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România, a transmis un mesaj tuturor profesioniștilor din domeniul Sănătății, pe finalul acestui an marcat de pandemia de COVID-19.

Ca bilanț de final de an, prof. dr. Daniel Coriu numește această perioadă „Un bilanț negru”, amintind totodată că „Ne-au murit și ne mor din puținii medici pe care îi mai avem”.

daniel coriu plasma convalescenta

Iată mai jos mesajul integral al prof. dr. Daniel Coriu, președintele CMR:

„Dragi colegi,

Zilele acestea am aflat vești triste, au murit medici, ne-au murit colegi pe frontul luptei cu boala necruțătoare a acestor timpuri, Covid-19.

Tot zilele acestea, în spațiul public au existat numeroase discuții despre vaccinarea anti-SARSCoV2, iar unele voci foloseau în același text notiuni poate puțin înțelese, dar și stiri false sau informații care nu erau cunoscute foarte bine.

Ar fi bine ca populația să se informeze corect din surse medicale oficiale, să înțeleagă, să opreasca acest proces de infectare, să se vaccineze, să se protejeze! Pentru că în tot acest timp, ne-au murit medicii, medici și pacienți au ars la propriu, altii s-au epuizat în munca pentru pacienții lor.

Suntem într-o perioadă de sfârșit de an, de bilanț. Un bilant negru. Ne-au murit și ne mor din puținii medici pe care îi mai avem. Foarte trist bilanț avem noi, profesia medicală, în această pandemie. Si să nu uităm, că nu vorbim de cifre, vorbim de oameni, destine, de familii îndurerate.

Rămas bun dragi colegi, sincere condoleanțe familiilor și vă asigur că noi aici ne vom gândi mereu la voi. Iar instutuția care se numește Colegiul Medicilor din România, trebuie să devină un susținător adevărat al tuturor medicilor, care să lupte pentru ca noi medicii să fim tratați corect, și medicul să fie un reprezentant de seamă al comunității, nu doar să fie sacrificat.

Noi toți și împreună trebuie să fim o voce a schimbării în sistemul de sănătate, astfel încât colegii noștri care ne privesc de sus să fie mândri că noi, onorând memoria lor, vom reuși schimbări în bine. Pentru noi, pentru pacientii nostri, pentru copiii si batranii nostri. Sincere condoleanțe, transmitem cu durere nesfârșită pentru toate cadrele medicale și pacienților care au pierdut lupta cu această pandemie”.

Etichete: presedinte CMR conducere cmr CMR președinte colegiul medicilor din România Colegiul Medicilor din România prof. dr. Daniel Coriu Daniel Coriu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.