Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Președintele ANMDMR: „Dezvoltarea unor vaccinuri sigure și eficiente rămâne o preocupare majoră”

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 25 noiembrie 2020, ora 11:23

Cristina Racoceanu, președintele Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDMR), a participat ieri la dezbaterea „Vaccinuri împotriva COVID-19. Cât de aproape suntem de un succes european?”.

Această dezbatere a fost organizată de europarlamentarul Cristian Bușoi, președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European și principal negociator al Programului de Sănătate al Uniunii Europene – EU4Health. 

vaccin coronavirus

Pe 17 noiembrie, Comisia Europeană a aprobat un al cincilea contract pentru achiziționarea de vaccin anti COVID-19. În cadrul evenimentului de marți, participanții au discutat cât de pregătită este România să primescă aceste vaccinuri, cum ar trebui să arate strategia de vaccinare în țara noastră și dacă românii vor fi sau nu reticenți la a se vaccina împotriva COVID-19.

„Dezvoltarea unor vaccinuri sigure și eficiente rămâne o preocupare majoră la nivelul internațional. Astăzi, la nivelul Comisiei Europene, se fac toate eforturile pentru a se garanta accesul la vaccinuri sigure și eficiente pentru întreaga Europă. ANMDMR participă la procesul de evaluare a acestor medicamente prin reprezentanții săi din grupurile de lucru ale Agenției Europene a Medicamentului (EMA). De asemenea, ANMDMR este membru al rețelei europene a laboratoarelor oficiale de control. Astfel, testarea seriilor de vaccin într-un astfel de laborator este recunoscută în întreaga Uniune Europeană și, implicit, în Romania”, a declarat Cristina Racoceanu, președintele ANMDMR.

La dezbatere au participat Diana Păun, Consilier Prezidențial, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, Adela Cojan, președinte Casa Națională de Asigurări de Sănătate, precum și reprezentanți ai furnizorilor de servicii de sănătate și ai industriei farmaceutice, se arată într-un comunicat de presă al ANMDMR.

Etichete: presedinte anmdmr ANMDMR ANMDM Cristina Racoceanu dr. Cristina Racoceanu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.