Newsflash
Știri

Președintele AMF-B: cea mai frecventă întrebare de la pacienți, despre vaccinarea anti-COVID

de Florentina Ionescu - ian. 29 2021
Președintele AMF-B: cea mai frecventă întrebare de la pacienți, despre vaccinarea anti-COVID

Dr. Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a explicat recent în cadrul unui interviu ce fel de întrebări adresează pacienții medicilor de familie.

doctor de familie pacient intrebari

Medicul a povestit că a primit multe întrebări de la pacienți în ceea ce privește vaccinarea anti COVID-19.

„Cea mai frecventă întrebare este dacă noi ne vaccinăm, pentru că asta este, pentru un pacient, vizavi de medicul lui de familie, probabil cea mai importantă dovadă de siguranță: încrederea în medicul care recomandă o manevră chirurgicală sau medicală sau locală sau vaccinală este mai importantă decât informațiile pe care le primește în mod țintit”, a declarat medicul Sandra Alexiu luni, în cadrul evenimentului live, transmis pe o rețea de socializare.

Pacienții care au întrebat-o pe dr. Sandra Alexiu despre vaccinul împotriva COVID-19 sunt pacienții care au tot venit la consultație – este vorba aici „mai ales de pacienții cronici, vorbim de pacienți care sunt cumva dincolo de vârsta de 50 de ani și care nu au fost preocupați de componența vaccinului sau de reacțiile care s-au înregistrat”.

„Foarte puțini dintre ei m-au întrebat ce riscă, pur și simplu s-au înscris pe lista preliminară și și-au dorit să fie vaccinați. Pot să spun că ne-au întrebat aproape toți dacă noi ne vaccinăm sau ce știm despre asta, dacă [vaccinul împotriva COVID-19] este sigur”, a adăugat președintele AMF-B.

Genul acesta de întrebări primite din partea pacienților nu reprezintă o noutate, a adăugat aceasta, dând exemplu vaccinul împotriva HPV.

„Aceeași întrebare să știți că am primit-o și când am am rugat părinții să vaccineze fetițele pentru HPV. Am fost întrebată dacă noi ne vaccinăm copiii [împotriva infecției cu HPV]. Adică nu e chiar o noutate să primim acest gen de întrebări și [este] încă ceva care și arată faptul că pacienții au deosebită încredere în ceea ce le spune medicul”, a conchis dr. Sandra Alexiu, amintind totodată că există sondaje de opinie care arată lucrul acesta, că medicul de familie e pe locul întâi la încredere a populației.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe