Newsflash
Știri

Președinte CNAS: „Rolul medicului de familie este esențial în sistemul de sănătate”

de Florentina Ionescu - mai 19 2022
Președinte CNAS: „Rolul medicului de familie este esențial în sistemul de sănătate”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Medicului de Familie, Adela Cojan, președintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a transmis un mesaj tuturor medicilor de familie din România.

Adela Cojan

Mesajul președintelui CNAS, Adela Cojan, cu ocazia Zilei Internaționale a Medicului de Familie, a fost publicat pe o rețea socială. Îl redăm mai jos, integral: 

„La data de 19 mai sărbătorim Ziua Internațională a Medicului de Familie, stabilită de WONCA, organismul profesional mondial al medicilor de familie.

Medicul de familie este cea mai importantă verigă în îngrijirea populației. Rolul medicului de familie este esențial în sistemul de sănătate și fiecare dintre noi realizează acest lucru atunci când se confruntă cu o problemă de sănătate. În pandemie am realizat acest lucru mai mult ca oricând. Astăzi este încă un prilej de a le mulțumi medicilor de familie pentru devotamentul și profesionalismul de care dau dovadă în îngrijirea pacienților.

Însă îngrijirea primară nu înseamnă doar tratarea unor afecțiuni, ci și prevenirea apariției lor. Presiunea responsabilității care a apăsat pe umerii medicului de familie în pandemie a făcut aproape imposibilă activitatea în domeniul prevenției. Este timpul să îi ajutăm să aibă grijă de sănătatea noastră, să mergem la medicul nostru de familie și atunci când nu ne supară nimic, pentru ca acesta să ne poată ajuta să ne menținem starea de sănătate sau să depisteze la timp unele afecțiuni fără simptome, care, pe termen lung, ne pun în pericol sănătatea sau chiar viața.

Vă mulțumim pentru pasiunea și dăruirea de care dați dovadă în fiecare zi! Vă doresc multă sănătate, succes în activitate, și vă asigur de întreaga mea apreciere! La mulți ani! 
Adela Cojan,
Președinte CNAS” 

Mesajul președintelui AMFB de Ziua Mondială a Medicului de Familie 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe