Newsflash
Știri

Premiu european acordat Secției de Neurologie a Spitalului Județean din Brașov

de Dorina Novac - iun. 24 2020
Premiu european acordat Secției de Neurologie a Spitalului Județean din Brașov

Secția Clinică de Neurologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov a primit premiul „Diamant”, acordat de European Stroke Organization, pentru tratarea pacienților care au suferit accidente vasculare cerebrale.

Potrivit Consiliului Județean Brașov, premiile ESO-Angels (European Stroke Organization – Societatea Europeană de Accident Vascular Cerebral) sunt concepute pentru a recunoaşte şi a onora echipele angajate în tratarea accidentului vascular cerebral, oferindu-se trei categorii de premii: Aur, Platinum şi Diamant.

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov
Sursă imagine: Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov/Facebook

 

„Efortul colectiv al secţiilor Neurologie, Unităţii de Primiri Urgenţe, Radiologie, Terapie Intensivă, Laborator clinic, medici şi asistente, a fost răsplătit în acest an cu premiul Diamant. SCJU Braşov a fost inclus, în martie 2019, în programul naţional de tratament al accidentului vascular cerebral ischemic, sub coordonarea conf. univ. dr. Cristian Falup-Pecurariu, şef Secţie Clinică Neurologie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de SCJU Braşov, potrivit Agerpres.

Sursa citată a precizat că în 2019, un număr de 105 pacienţi au beneficiat de tromboliză, Braşovul fiind al treilea centru de la nivel naţional, după numărul de pacienţi care au beneficiat de această procedură. În acest an peste 100 de pacienţi au fost trombolizaţi în cadrul spitalului braşovean, acesta fiind centrul cu cel mai mare număr de trombolize de la nivel naţional.

În România, accidentul vascular cerebral este a doua cauză de mortalitate, după infarctul miocardic. În fiecare an, la nivel naţional, se produc peste 60.000 de accidente vasculare cerebrale, unul din cinci români care suferă un AVC moare în primele 30 de zile, iar unul din trei rămâne imobilizat la pat.

„În ultimii ani s-au încercat diferite metode pentru a trata accidentul vascular cerebral ischemic, scopul fiind scăderea mortalității și a dizabilității produse de această afecțiune. În acest moment, cea mai eficientă metodă de tratament este tromboliza intravenoasă”, a explicat dr. Cristian Falup-Pecurariu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe