Newsflash
Știri

Premii pentru medicii transilvani

de - mai 4 2018
Premii  pentru medicii transilvani
    Cea de-a treia ediție a Galei Elitelor Medicale Transilvane a avut loc vineri, 27 aprilie. La evenimentul organizat de Clujul Elitelor și Valorilor și publicația „Ziar Medical”, în colaborare cu Facultatea de Medicină a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, au participat peste 200 de invitați din cele mai importante centre medicale transilvane (Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Sibiu, Timișoara și Oradea).
    În cadrul galei s-a vorbit mult despre modele demne de urmat – la catedră, la patul bolnavului, în cercetare, în reprezentare națională sau internațională. Din acest punct de vedere, în opinia prof. dr. Radu Badea, evenimentul trebuie văzut și apreciat ca „un omagiu adus medicilor din România, omagiu adus unei societăți care încearcă să fie sănătoasă”. Gala reprezintă însă și un omagiu adus înaintașilor, celor care au deschis calea învățământului medical superior în arealul transilvan și nu numai. S-a vorbit mult și despre echipa medicală ca un tot, despre premiile care responsabilizează, despre generația tinerilor medici entuziaști, cărora ar trebui să le fie create condiții decente pentru a profesa în România.
    O luare de poziție aparte, la care subscriu fără rezerve și pe care v-o supun atenției, a avut dr. Raed Arafat, care a susținut că „nu trebuie să ai doctorat ca să predai”. „Sunt mulți oameni care nu au și pot să transmită mult generațiilor care urmează”, argumentând că „trebuie să ne uităm la calitate, nu la hârtie [...]”.
    Premianții Galei Elitelor Medicale Transilvane 2018 au fost numeroși. Premiul pentru excelență în medicină le-a revenit dr. Simona Oprița (Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca), prof. dr. Dumitru Zdrenghea, prof. dr. Alexandru Rotaru – ambii de la UMF „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca –, prof. dr. Horațiu Suciu (Institutul de Urgență de Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș), prof. dr. Mariana Păcurar (UMF Târgu Mureș), prof. dr. Mircea Mițariu (Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Facultatea de medicină dentară), prof. dr. Gheorghe Bumbu (FMF Oradea) și prof. dr. Mišo Virag (Zagreb).
    Premiul pentru întreaga activitate medicală le-a fost acordat: prof. dr. Nicolae Miu, prof. dr. Elena Curea, prof. dr. Mircea Grigorescu (toți din Cluj-Napoca) și conf. dr. Paul-Jürgen Porr (Sibiu). Premiul pentru educație și cercetare în domeniul medical le-a revenit: prof. dr. Petru Adrian Mircea, prof. dr. Sorin Dudea, prof. dr. Radu Badea, prof. dr. Grigore Băciuț, prof. dr. Felicia Loghin, prof. dr. Ioana Berindan-Neagoe, conf. dr. Lucia Hurubeanu (toți reprezentanți ai UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca), prof. dr. Ioan Marian Țiplic, conf. dr. Bogdan Horațiu Șerb, prof. dr. Ioan Bondrea, prof. dr. Felicia Gligor (ultimii patru din Sibiu). Gala a luat sfârșit spre miezul nopții, nu înainte ca organizatorii să anunțe că următoarea ediție a evenimentului va fi una națională, implicând toate centrele medicale de învățământ superior din țară: București, Constanța, Iași, Craiova etc.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe