Newsflash
Știri

Premii la început de an

de Dr. Sorina VASILE - oct. 12 2011
Premii la început de an

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ a început anul universitar cu decernarea titlurilor de Doctor Honoris Causa pentru două personalităţi din lumea medicală europeană. Primarul Sorin Oprescu, prezent la ceremonii, a criticat legea învăţământului.

 

   Prof. dr. Roberto Lagalla, rectorul Università degli Studi di Palermo, şi prof. dr. Giovanni Peri, un apreciat anatomist de la aceeaşi instituţie academică siciliană, au primit luni, 3 octombrie a.c. – la ceremonia de deschidere a anului universitar din învăţământul medical bucureştean – titlul de Doctor Honoris Causa. Onorurile pentru cei doi profesori au fost acordate de prof. dr. Florian Popa, rectorul UMF „Carol Davila“, şi de prof. dr. Alexandru Ispas, şeful Catedrei de Anatomie.
   La ceremonia de deschidere a anului universitar, profesorul Popa a declarat că îşi doreşte ca UMF „Carol Davila“ să fie în primele 500 de universităţi din lume, „dar pentru asta mai este mult de făcut – atât în ceea ce priveşte dotarea, cât şi în ceea ce priveşte baza de învăţământ“. „Avem în universitate o atmosferă caldă, activă, deschisă şi eficientă. Sunteţi într-o competiţie în care meritul trebuie să fie criteriul de alocare a resurselor şi va trebui să vă descurcaţi singuri în a vă dovedi meritele. Sunt sigur că o veţi face cu succes“, le-a spus rectorul studenţilor din anul I.
   La solemnităţi a fost prezent şi prof. dr. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, care a venit să-i „încurajeze“ pe tinerii studenţi. „Învăţământul românesc poate genera valori pentru România viitoare. Cât poate fi de viitoare, ţine şi de cei mai bătrâni. Nu face bine învăţământului românesc şi mai ales celui medical să-i spui pa unui profesor la 65 de ani, atunci când poate, ştie şi vrea să-i înveţe pe ceilalţi“, a declarat primarul.
   Festivităţile, desfăşurate în Amfiteatrul Mare din Facultatea de Medicină, au fost continuate după ora 11 în Holul de Onoare, unde a fost lansat volumul „Cancerul renal cu extensie venoasă“, autori: prof. dr. I. Sinescu, dr. C. Gîngu, dr. C. Surcel. Totodată, zece echipe de medici, care s-au remarcat anul acesta prin activităţile publicistice din domeniul ştiinţific, au fost răsplătite cu Diploma Salonului de Carte Universitară. Alt premiu important, Diploma „Carol Davila“, a fost acordat celor mai bune trei apariţii editoriale din acest an: „Ecocardiografia în aritmii. Diagnostic şi hemodinamică“ (prof. dr. Tiberiu Nanea), „Platformă de ghiduri în practica profesională pentru specialitatea recuperare, medicină fizică şi balneologie“ (prof. dr. Gelu Onose) şi „Ghidul stagiului de urologie“ (prof. dr. Dan Mischianu, dr. Cătălin Pricop, dr. Cristian Costache). Diploma „Journal of Medicine and Life“ a revenit prof. dr. Crina Sinescu, prof. dr. Carmen Ginghină şi prof. dr. A. V. Ciurea, pentru activitatea susţinută în revista universităţii. Premiul „Carol Davila“ a fost revendicat de prof. dr. I. Sinescu, pentru valoare şi constanţă în publicistica medicală.
   Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“, care a împlinit anul acesta 154 de ani, este cea mai veche şi cea mai mare universitate de Medicină din ţară. Are un număr total de 1.610 cadre didactice, iar cursurile ei au fost frecventate, în perioada 2010–2011, de 8.430 de studenţi din 60 de ţări.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe