Newsflash
Știri

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat Institutul Inimii din Târgu Mureş

de Dorina Novac - mar. 2 2023
Premierul Nicolae Ciucă a vizitat Institutul Inimii din Târgu Mureş

Zeci de mii de copii și oameni de toate vârstele au primit o nouă șansă la viață de la echipa medicală a Institutului Inimii din Târgu Mureș, a precizat Nicolae Ciucă.

Premierul României, Nicolae Ciucă, a vizitat, joi, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş.

Ciuca

Acesta a menționat că echipa medicală a Institutului Inimii din Târgu Mureș realizează, anual, 1.000 de intervenții chirurgicale cardiovasculare, dintre care peste 250 la copii, 4.000 de proceduri de cardiologie intervențională, peste 6.000 de pacienți adulți și copii tratați și externați.

Citește și: Institutul Inimii din Târgu Mureş va avea un sediu nou

„Progresul activității medicale din Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș este impresionant. Am vizitat astăzi această unitate medicală de elită pentru a transmite mesajul ferm de susținere guvernamentală al extinderii Institutului Inimii. Am aprobat recent în guvern construirea unui nou Centru Chirurgical Cardiovascular al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant, împreună cu alte 26 de obiective importante din domeniul sănătății. Investiția de la Târgu Mureș, de peste 523 de milioane de lei, o vom asigura din finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Îmbunătățim astfel condițiile și creștem cu peste 50% capacitatea Institutului Inimii de a realiza intervenții medicale pentru sănătatea oamenilor”, este mesajul transmis de Nicolae Ciucă pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe