Newsflash
Știri

Premieră. A fost inaugurată secția de Mari Arși de la Timișoara

de Theodora Şutiu - oct. 9 2019
Premieră. A fost inaugurată secția de Mari Arși de la Timișoara

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat, astăzi la deschiderea secției de Mari Arși din cadrul Spitalului Județean de Urgență Timișoara.

„Este o zi istorică pe care pacienții și medicii o meritau. Mulțumesc celor care au deblocat aceste proiecte. Începând de mâine vom putea trata pacienți aici. Avem personalul necesar, pregătit în centre de specialitate din străinătate. Am aprobat 2 linii de garda și 2 posturi noi pentru medici rezidenți de chirurgie plastică pentru această secție. Pot spune fără să greșesc că sunt primele paturi de mari arși care corespund tuturor standardelor impuse de tratamentul marelui ars. Săptămâna viitoare vom da drumul și secției de la Iași”, a declarat Sorina Pintea, potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Sănătății.

Totodată, Sorina Pintea a anunțat că început secția va funcționa în Casa Austria: Din 2023, marii arși vor fi tratați în centrul care va fi construit și unde va fi mutat totul dupa finalizarea construcției. Construcția celor 4 centre de mari arși este un proiect al Guvernului României cu finanțare de la Banca Mondială. Și cu aceste noi centre care au fost blocate din cauza birocratice am reușit să fim astăzi în faza de proiectare tehnică și, conform previziunilor consultanților în trim III 2020 începe construcția lor , a spus Sorina Pintea.

La Spitalul Județean Timișoara, secția inaugurată astăzi a fost dotată cu 34 tipuri de echipamente (începând de la paturi, monitoare, ventilatoare, ecografe, modele de infuzie/perfuzie) în valoare de 1,86 milioane de euro. Secția are 5 paturi, toate sunt operaționale. Pentru 2 dintre ele, Consiliul județean va asigura recepția în urmatoarea perioadă. Cele 10 paturi de la Timișoara și Iași se adaugă la cele 13 existente în prezent la București (Spitalele Floreasca și Arși) și Brașov si celor 10 paturi funcționale din cadrul Spitalului Grigore Alexandrescu.


Notă autor:

Shutterstock

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe