Newsflash
Știri

Poveste despre frumuseţe

de Constanţa MARINESCU - oct. 25 2012
Poveste despre frumuseţe
A făcut o călătorie de trei ani în peste cincizeci de ţări; a fost un drum al cunoaşterii de sine, dar mai mult al cunoaşterii celorlalţi: mongoli, thailandezi, nepalezi, chinezi… cu toate secretele despre sănătate pe care le deţineau ei. Impactul puternic pe care l-au avut atât oamenii, cât şi felul lor de viaţă asupra concepţiilor ei despre sănătate şi frumuseţe au determinat-o pe Kimberly Snyder, autoarea cărţii Frumuseţe prin detoxifiere, să îmbine pasiunea pentru sănătate şi nutriţie, piele – ca aspect estetic – cu tot ceea ce a descoperit în locurile vizitate. Ne dezvăluie că „acei trei ani şi studiile ce au urmat i-au arătat adevărul despre sănătate şi frumuseţe: cele mai sănătoase instrumente, care ne pot ajuta pe toţi să ajungem în forma maximă, se află în natură şi aşteaptă să fie folosite“.
   Am purces la lectura cărţii cu, recunosc, o prejudecată: toate aceste lucrări – şi am citit câteva – susţin că metoda prezentată este cea mai bună. Nu m-am înşelat. Kimberly Snyder, membră a numeroase asociaţii americane de nutriţie, este de părere că „nu trebuie să ne lăsăm în iureşul de diete noi, înşelătoare (…) la modă“ şi că soluţia se află în cartea ei, care ne propune şi ne îndeamnă să urmăm o dietă vegetariană şi un mod de viaţă vegan (Wikipedia spune că acesta constă în excluderea folosirii animalelor pentru mâncare, îmbrăcăminte sau orice alt scop).
   Cele unsprezece capitole conţin informaţii pentru adepţii acestor concepte, dar nu numai. Sunt sigură de interesul părţii feminine a cititorilor, pentru că există multe pagini cu „secrete despre frumuseţe“. Cum ar putea ignora capitole precum: „Adevărata cauză a îmbătrânirii“, „Gata cu număratul caloriilor“, „Hrană pentru frumuseţe“ şi altele asemenea?
   Ideea de bază a conceptului autoarei, pentru a-ţi păstra tinereţea şi frumuseţea, pentru a scăpa de frustrantul numărat al caloriilor, ar fi combinarea corectă a alimentelor, astfel încât ecuaţia „mai multă energie = mai multă frumuseţe“ să poată fi probată, verificată şi adoptată de cât mai multe persoane.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe