Newsflash
Știri

Potenţial (încă) nefructificat

de Dr. Maria DRAGOTĂ - sept. 21 2012
Potenţial (încă) nefructificat
   Un studiu realizat în ţări din Africa (Congo, Ghana, Kenya, Rwanda, Senegal etc.) şi Asia (China, India, Filipine, Thailanda, Vietnam ş.a.), publicat luna aceasta în Buletinul OMS, arată că sistemele de asigurări de sănătate deţin un potenţial neexploa­tat pentru realizarea acoperirii universale a serviciilor de sănătate. S-a constatat că sistemele de asigurări de sănătate comunitare şi sociale din aceste ţări cresc protecţia financiară a membrilor lor prin reducerea obligaţiei de a plăti pentru servicii de sănătate, atunci când le sunt livrate. Ele ajută, de asemenea, la îmbunătăţirea sănă­tăţii, deoarece persoanele beneficiare ale sistemelor de asigurări au mai multe şanse decât celelalte de a utiliza serviciile de sănă­tate, atât în staţionar, cât şi în ambulatoriu. Cu toate acestea, multe ţări cu venituri mici şi medii nu utilizează la maximum acest tip de sisteme.
   Asigurările de sănătate universale înseamnă ca toţi oamenii să poată utiliza serviciile de sănătate de care au nevoie, fiind în acelaşi timp protejaţi împotriva dificultăţilor financiare, adesea asociate cu plata pentru aceste servicii. În 2011, cele 193 de state membre OMS s-au angajat să reformeze finanţarea sistemelor de sănătate şi să se îndrepte spre asigurări de sănătate universale, dar progresele sunt neuniforme.
   Pentru protecţia financiară a celor care se îmbolnăvesc, s-a constatat că mecanismele de finanţare a sănătăţii de tip plată în avans, precum asigurările de sănătate, oferă o soluţie şi sunt calea spre asigurările universale. Dar e necesar să se acorde atenţie caracteristicelor specifice, cum ar fi subvenţiile guvernamentale, pentru a asigura includerea celor săraci.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe