Newsflash
Știri

PMFB: „Nu solicitați pacienților bilet de trimitere”

de Dorina Novac - iun. 15 2020
PMFB: „Nu solicitați pacienților bilet de trimitere”

Patronatul Medicilor de Familie București-Ilfov solicită ca medicii din spitale și ambulatorii să nu mai ceară pacienților să aducă bilet de trimitere de la medicul de familie, respectiv bilet de internare.

Patronatul Medicilor de Familie București-Ilfov a făcut o informare către toate unitățile sanitare non-COVID-19, ambulatoriile de specialitate publice și private care oferă servicii medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate, dar și către casele de asigurări din București, Ilfov și OPSNAJ cu privire la eliberarea biletelor de trimitere.

bilet de trimitere
Sursă imagine: unsplash.com

 

„Am primit sesizări atât de la cabinetele medicilor de familie care primesc cereri de la pacienți pentru emitere nejustificată de bilete, cât și de la pacienți care reclamă în mod nejustificat refuzul medicilor de familie de a emite bilete”, se arată în informarea PMFB.

Sursa citată precizează că până la data de 30 septembrie 2020 serviciile medicale din ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice, inclusiv pentru specialitatea clinică medicină fizică și de reabilitare, precum și cele de îngrijiri paliative în ambulatoriu se acordă fără a mai fi necesară prezentarea biletului de trimitere.

„În vederea prevenirii contaminării cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), este important ca asistența medicală prespitalicească (ambulatoriu, medicină de familie) să nu supraaglomereze spitalele cu trimiteri nejustificate. Decizia internării prin spitalizare continuă sau de zi este luată în exclusivitate de medicul de specialitate din camera de gardă, UPU, ambulatoriu integrat sau spital”, se mai arată în informare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe