Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

PMB a lansat platforma online a proiectului „Donează plasmă, salvează viață”

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 2 septembrie 2020, ora 11:30

Platforma online dedicată proiectului „Donează plasmă, salvează viață” a devenit activă. În mai puțin de o oră de la lansare, zece persoane din București s-au înscris.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, ieri, că a fost lansată platforma online dedicată proiectului „Donează plasmă, salvează viață”.

donare plasma
Sursă imagine: 

 

Potrivit ei, în mai puțin de o oră de la lansare, zece bucureșteni s-au înscris pe platformă.

„În acest moment este criză de plasmă. Ar putea fi salvați sute de pacienți, dar Ministerul Sănătății nu are un Program Național pentru a încuraja donarea de plasmă”, a scris Gabireal Firea pe Facebook.

Aceasta a precizat că potrivit statisticilor oficiale, până în prezent sunt doar circa 400 de donatori.

„Ne dorim, prin această inițiativă, să încurajăm donarea de plasmă de către pacienți vindecați, prin acordarea unui sprijin financiar în valoare de 1.000 euro/beneficiar, sub forma unui pachet de vouchere care vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de servicii medicale și medicamente necesare recuperării post-infectare, precum și pentru alimente”, a menționat primarul general al Capitalei.

Proiectul vine atât în sprijinul pacienților cu forme severe, aflați pe patul de spital, cât și al celor care, deși aflați în convalescență, înțeleg misiunea nobilă de a veni în sprijinul celorlalți pacienți infectați cu SARS-CoV-2, prin donare de plasmă.

„Noi am tratat foarte mulți pacienți în această perioadă și o bună parte au fost pacienți cu forme grave, care au trecut prin terapie intensivă. Am administrat plasma de la convalescenți care au avut SARS-CoV-2 unui număr de 60 de pacienți care au trecut prin terapie intensivă și o bună parte dintre ei au supraviețuit și au reușit să părăsească spitalul”, a declarat dr. Simin Florescu, director medical spitalul Victor Babeș.

Donatorii de plasmă pot găsi AICI toate informațiile necesare pentru înscrierea în proiect.

Etichete: plasma convalescenta platforma online donatori infecției cu SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.