Newsflash
Știri

Platformă pentru susținerea independenței vârstnicilor

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - feb. 19 2020
Platformă pentru susținerea independenței vârstnicilor

Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov s-a alăturat SMART BEAR, un proiect de cercetare și inovare, susținut de Comisia Europeană, dedicat persoanelor vârstnice.

Fundația Ana Aslan Internațional, care este partenerul principal al proiectului, și alți 26 de parteneri sunt parte integrantă a acestei platforme care are ca obiectiv principal îmbunătățirea sănătății și susținerea independenței persoanelor vârstnice. Lansarea oficială a avut loc la 1 septembrie 2019 și se va derula timp de patru ani.

smartbear

SMART BEAR este o platformă inteligentă de tip „Big Data” care va implica 5.100 de vârstnici cu diferite afecțiuni medicale (cardiovasculare, deficit de auz, tulburări de echilibru, fragilitate, tulburări neurocognitive etc.) care locuiesc la domiciliu, din șase țări europene – Grecia, Italia, Franța, Spania, Portugalia, România. Informațiile vor fi colectate de la aceștia prin intermediul unor senzori, dispozitive medicale și mobile. Acestea vor fi utilizate pentru a dezvolta soluții personalizate pentru îmbunătățirea calității vieții și menținerea independenței și a siguranței vârstnicilor la domiciliu. În plus, platforma va fi conectată cu spitale și cu servicii de asistență medicală.

La testarea acestei platforme pot participa persoane cu vârsta cuprinsă între 67 și 80 de ani, diagnosticate cu afecțiuni cronice, dispuse să primească o vizită inițială pentru configurarea sistemului și ulterior vizite pentru evaluare.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe