Newsflash
Știri

Plata medicilor şcolari

de - sept. 4 2009
Plata medicilor şcolari

Începând de anul viitor, autorităţile locale vor beneficia de fonduri pentru plata medicilor şcolari, special repartizate de la bugetul de stat.

   În acest scop, Ministerul Sănătăţii a elaborat o Ordonanţă de Guvern care completează Ordonanţa de Urgenţă nr. 162/2008 privind transferul ansamblului de atribuţii şi competenţe exercitate de Ministerul Sănătăţii către autorităţile administraţiei publice locale.
   Conform noului act normativ, începând cu anul 2010, fondurile aferente plăţii asistenţilor medicali comunitari şi a personalului medical din unităţile de învăţământ vor fi asigurate de către autorităţile locale, cu fonduri transferate direct de la bugetul de stat. Ministerul Sănătăţii a hotărât ca asistenţii medicali comunitari şi personalul medical din unităţile de învăţământ să fie plătiţi în continuare din bugetul MS, până la sfârşitul anului în curs.
   Se va realiza astfel un nou efort financiar din partea MS pentru asigurarea continuităţii activităţii desfăşurate de aceste categorii profesionale, munca lor fiind foarte importantă la nivelul comunităţilor în care activează.
   Din 2010, drepturile lor salariale vor fi asigurate de către comunitatea locală, întrucât serviciile acordate sunt în folosul comunităţii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe