Newsflash
Știri

Plasturi cu capsaicină pentru neuropatia diabetică

de Dr. Mădălina Badea - iul. 31 2020
Plasturi cu capsaicină pentru neuropatia diabetică

Plasturii se adresează unei patologii dificil de diagnosticat și gestionat, care afectează un număr mare de persoane, influenţând semnificativ calitatea vieţii.

Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor din SUA a aprobat utilizarea plasturilor cu capsaicină pentru tratamentul durerii resimţite la nivelul membrelor inferioare de pacienţii cu neuropatie diabetică, anunţă Medscape

În plus, mulţi pacienţi sunt nemulţumiţi de eficienţa tratamentelor existente și de reacţiile adverse cauzate de administrarea sistemică. Acest plasture asigură administrarea intradermică a unei soluţii ce conţine 8% capsaicină, substanţă ce desensibilizează reversibil un receptor cutanat cu rol în apariţia durerii.

Eficienţa sa a fost testată în cadrul studiului STEP, care a indicat o reducere cu 27% a durerii resimţită zilnic, cuantificată pe baza unei scale internaţionale, după 2-8 săptămâni de tratament. Aplicarea topică se realizează în cabinetul medical, plasturele se poate menţine până la 60 de minute pe piele, iar repetarea tratamentului este posibilă la fiecare trei luni. Siguranţa tratamentului a fost bună, majoritatea reacţiilor adverse fiind locale, fără să necesite întreruperea acestuia.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe