Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Plasturi cu capsaicină pentru neuropatia diabetică

Viața Medicală
Dr. Mădălina Badea vineri, 31 iulie 2020

Plasturii se adresează unei patologii dificil de diagnosticat și gestionat, care afectează un număr mare de persoane, influenţând semnificativ calitatea vieţii.

Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor din SUA a aprobat utilizarea plasturilor cu capsaicină pentru tratamentul durerii resimţite la nivelul membrelor inferioare de pacienţii cu neuropatie diabetică, anunţă Medscape

În plus, mulţi pacienţi sunt nemulţumiţi de eficienţa tratamentelor existente și de reacţiile adverse cauzate de administrarea sistemică. Acest plasture asigură administrarea intradermică a unei soluţii ce conţine 8% capsaicină, substanţă ce desensibilizează reversibil un receptor cutanat cu rol în apariţia durerii.

Eficienţa sa a fost testată în cadrul studiului STEP, care a indicat o reducere cu 27% a durerii resimţită zilnic, cuantificată pe baza unei scale internaţionale, după 2-8 săptămâni de tratament. Aplicarea topică se realizează în cabinetul medical, plasturele se poate menţine până la 60 de minute pe piele, iar repetarea tratamentului este posibilă la fiecare trei luni. Siguranţa tratamentului a fost bună, majoritatea reacţiilor adverse fiind locale, fără să necesite întreruperea acestuia.

Etichete: neuropatie diabetică tratament plasturi capsaicină

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC