Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Plan naţional de resurse umane

Viața Medicală
Serviciul de presă al MS vineri, 5 martie 2010

    „Planul naţional de resurse umane face parte din Programul de guvernare. Ştiu că nu putem soluţiona de pe o zi pe alta problema plecării medicilor, dar este de datoria Ministerului Sănătăţii să ofere o perspectivă pe termen mediu şi lung celor care s-au dedicat acestui domeniu. Un prim pas pe această cale este şi introducerea din nou, în acest an, a rezidenţiatului pe post, de tip B, prin care medicii vor putea fi atraşi spre spitalele mai mici, în afara centrelor universitare“ – a spus dl Cseke Attila, ministrul sănătăţii, cu ocazia unei vizite în judeţul Călăraşi (spitalele: Municipal Lehliu-Gară şi Clinic Judeţean Călăraşi). (...)

    Vizita s-a încheiat cu o întâlnire a ministrului sănătăţii cu reprezentanţii angajaţilor din sistemul medical. Dl Cseke Attila le-a explicat acestora că procesul de descentralizare reprezintă, în acest moment, una dintre soluţiile de eficientizare a sistemului sanitar din punct de vedere financiar şi organizatoric şi că analizele efectuate în teritoriu de către echipele Ministerului Sănătăţii sunt necesare pentru finalizarea procesului.
    „Vrem să facem descentralizare dar, pentru corectitudine, înainte de a transfera managementul spitalelor către autorităţile locale avem de făcut doi paşi importanţi. Pe de o parte, analizăm situaţia prezentă a spitalelor şi acolo unde e necesar vom propune reorganizarea, iar pe de altă parte, pentru o finanţare corectă, vom egaliza tariful pe caz ponderat pentru spitalele de acelaşi rang şi cu aceleaşi competenţe“, a declarat dl Cseke Attila.
    Ministrul a explicat autorităţilor locale că, din punct de vedere financiar, spitalele vor avea în continuare contract cu casele de asigurări de sănătate. MS va transfera către autorităţile locale, respectiv judeţene, atât managementul spitalului, cât şi supravegherea asupra acestui contract.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.