Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Pianist celebru şi medic

Viața Medicală
Dr. Constantin BOGDAN vineri, 11 septembrie 2009

Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu“, manifestare artistică de prestigiu, ce are loc în aceste zile şi despre care ziarul a relatat la rubrica „Revelaţiile Euterpei“, ne-a prilejuit întâlnirea cu un mare pianist, prezenţă cunoscută şi apreciată pe toate marile podiumuri de concert ale lumii. (...)

   Este vorba de pianistul suedez Fredrick Ullen, care şi-a delectat publicul cu un recital incluzând piese de Stockhausen, Messiaen, Scriabin, Xenakis, Enescu.
   Ceea ce nu se cunoaşte însă, sau nu se cunoaşte îndeajuns, este faptul că celebrul pianist este şi un cunoscut cercetător în neuroştiinţe, profesor doctor asociat la Institutul de Cercetare a Creierului din Stockholm; în această calitate, dsa este autorul mai multor lucrări în domeniu, publicate şi recunoscute de comunitatea ştiinţifică internaţională, inclusiv cercetări privind „creierul şi creativitatea în artă“.
   Un exemplu fericit de îmbinare a ştiinţei cu arta. Ca un amănunt, dr. Fr. Ullen este evaluat ca o persoană cu un înalt coeficient de inteligenţă.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.