Newsflash
Știri

Pianist celebru şi medic

de Dr. Constantin BOGDAN - sept. 11 2009
Pianist celebru şi medic

Festivalul şi Concursul Internaţional „George Enescu“, manifestare artistică de prestigiu, ce are loc în aceste zile şi despre care ziarul a relatat la rubrica „Revelaţiile Euterpei“, ne-a prilejuit întâlnirea cu un mare pianist, prezenţă cunoscută şi apreciată pe toate marile podiumuri de concert ale lumii. (...)

   Este vorba de pianistul suedez Fredrick Ullen, care şi-a delectat publicul cu un recital incluzând piese de Stockhausen, Messiaen, Scriabin, Xenakis, Enescu.
   Ceea ce nu se cunoaşte însă, sau nu se cunoaşte îndeajuns, este faptul că celebrul pianist este şi un cunoscut cercetător în neuroştiinţe, profesor doctor asociat la Institutul de Cercetare a Creierului din Stockholm; în această calitate, dsa este autorul mai multor lucrări în domeniu, publicate şi recunoscute de comunitatea ştiinţifică internaţională, inclusiv cercetări privind „creierul şi creativitatea în artă“.
   Un exemplu fericit de îmbinare a ştiinţei cu arta. Ca un amănunt, dr. Fr. Ullen este evaluat ca o persoană cu un înalt coeficient de inteligenţă.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe