Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 820.000 de teste pentru depistarea COVID-19, efectuate în octombrie

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 2 noiembrie 2020, ora 10:32

În octombrie s-au făcut peste 820.000 de teste pentru depistarea noului coronavirus, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică.

Grupul de Comunicare Strategică ( GCS) a realizat o agregare a datelor privind numărul de teste efectuate în România, la nivel național, de la începutul crizei sanitare generată de infecția cu noul coronavirus până în prezent.

teste coronavirus
Sursă imagine: Pixabay

Astfel, potrivit analizei GCS, capacitatea de testare în luna martie a acestui an, la debutul epidemiei în România, era de sub 100 de teste prelucrare în fiecare zi. Iar în luna octombrie a fost atinsă capacitatea de prelucrare a peste 40.000 de teste pe zi.

Sursa citată precizează că în toată luna martie testele prelucrate au fost 24.654, în prezent fiind efectuate mai multe teste într-o singură zi decât în întreaga lună martie.

evolutia numarului de teste

Capacitatea de testare a fost crescută rapid, de la 24.654 de probe prelucrate în luna martie la 150.720 în luna aprilie.

„Capacitatea de testare a fost crescută în mod continuu, ajungând la posibilitatea de a efectua, în acest moment, peste 800.000 de teste lunar (în luna octombrie au fost efectuate 823. 057 de teste, iar în luna septembrie 616.745 de teste)”, transmite GCS.

Etichete: GCS teste coronavirus epidemie de COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.