Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 80% din noile cazuri de COVID, la persoane nevaccinate

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 26 iulie 2021, ora 10:51

Ioana Mihăilă a declarat că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 apărute în România în ultima lună și 91% din decese au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a mai precizat, vineri seară, 23 iulie, că valul patru al pandemiei de COVID-19 va fi unul al persoanelor care nu s-au vaccinat.

Ministrul Sanatatii

„Când spunem că valul patru e al nevaccinaţilor, ne referim la cine va fi mai afectat de acest val patru, iar persoanele nevaccinate au risc mult, mult mai mare de a dezvolta forme de boală care să necesite internare sau există riscul de deces mult mai mare la acele persoane care sunt nevaccinate. Uitându-ne pe ce s-a întâmplat în ultimele patru săptămâni în România, observăm că 87% din noile cazuri, chiar dacă nu au fost atât de multe, sunt ale nevaccinaţilor. 87% din cazurile de noi infectări au fost la persoane nevaccinate şi 91% din decese au apărut la persoane nevaccinate, deci cred că nu mai trebuie să existe urmă de îndoială că vaccinaţii vor fi protejaţi, nevaccinaţii sunt încă expuşi riscului”, a spus Ioana Mihăilă, potrivit Agerpres.

Ioana Mihăilă a subliniat că în acest moment, lucrurile încă arată bine, dar numărul cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 este în creştere.

Citește și: Ministrul Sănătăţii: Acest val patru va fi al nevaccinaţilor

„Săptămâna aceasta am primit un raport de la INSP unde au fost prezentate patru scenarii în funcţie de rapiditatea cu care creşterea aceasta a cazurilor se poate instala, iar în scenariul pesimist (...) ne putem aştepta la o creşte rapidă a cazurilor, ajungând până în 15 septembrie să avem peste 1.500 de noi cazuri pe zi. Raportul INSP calculează şi nevoile de resurse în ceea ce priveşte numărul paturilor.

Potrivit ministrului, se estimează că în plin val patru pandemic s-ar putea să fie nevoie de aproximativ 500 şi ceva de paturi de terapie intensivă.

„Cred că fiecare bolnav contează, cred că fiecare nou infectat care putea să nu se infecteze, cred că fiecare persoană care moare şi putea să nu moară în contextul în care acum avem vaccin contează, pentru că din acei 1.500 s-ar putea să fie cineva apropiat nou”, a mai spus Ioana Mihăilă.

Etichete: valul patru pandemie de COVID-19 persoane nevaccinate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.