Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 80% din infectări și aproape 93% din decesele COVID, la persoane nevaccinate

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 9 septembrie 2021, ora 09:58

În săptămâna 30 august-5 septembrie, 37,1% din totalul cazurilor de COVID-19 s-au înregistrat în București, Timiș, Cluj, Satu Mare și Suceava.

Institutul Național de Sănătate Publică ( INSP) a precizat, în raportul săptămânal, că 80,4% dintre cazurile de COVID-19 confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

persoane nevaccinate

Conform documentului, 35,6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Călărași, București, Timiș, Constanța și Iași.

De asemenea, 92,8% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 5% la persoane vaccinate cu schemă incompletă.

Raportul săptămânal mai arată că de la începutul pandemiei și până în prezent, 94,6% dintre decesele cauzate de coronavirus aveau cel puțin o  comorbiditate asociată.

Potrivit sursei citate, 86% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani, iar 57,4% dintre acestea erau întâlnite la bărbați.

Datele mai arată că 1 din 77 din totalul cazurilor de coronavirus a fost înregistrat la personalul medical.

Etichete: insp decese covid-19 comorbiditate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.