Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 7.500 de persoane imunizate la Maratonul vaccinării din Târgu Mureș

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 17 mai 2021, ora 11:18

Peste 7.500 de persoane au fost imunizate pe parcursul celor 72 de ore ale Maratonului vaccinării, găzduit de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Potrivit rectorului Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, timp de 72 de ore, neîntrerupt, la UMFST s-au vaccinat 7.504 de persoane.

Maratonul vaccinarii anti-COVID
Sursă imagine: Leonard Azamfirei // Facebook

 

„Un efort colectiv prin care Universitatea a arătat din nou că are capacitatea de a coagula toate autoritățile care trebuie să se îngrijească de binele oamenilor. Am stat de vorbă cu cetățenii și i-am întrebat de ce au venit la UMFST pentru vaccinare când puteau merge la un centru mai apropiat. Răspunsul primit m-a umplut de bucurie: „Pentru că aici, la Universitate ne-am simțit mai în siguranță. Siguranța este la fel de mare în fiecare centru de vaccinare, dar încrederea pe care o au oamenii în Universitate, în cei care au fost voluntari sub cupola acestei instituții de învățământ superior, mă face să cred că trebuie să rămânem la fel de dispuși să răspundem nevoilor celor din jur”, a scris, pe Facebook, prof. dr. Leonard Azamfirei.

Maratonul vaccinarii Targu Mures

Acesta a mai precizat că un număr de peste 300 de voluntari – medici, asistente medicale, studenți și persoane fără pregătire medicală, dar motivate de dorința de a face și ceva pentru binele celor din jur –, au participat la Maratonul vaccinării din Târgu-Mureș.

Etichete: UMFST Targu Mures Maratonul Vaccinarii vaccinare impotriva COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC