Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 6.600 de flacoane de Remdesivir au fost repartizate în spitale

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 17 noiembrie 2021, ora 11:42

Ministerul Sănătății a repartizat, în perioada 15-16 noiembrie, un număr de 6.639 de flacoane de Remdesivir în 69 unități medicale care tratează pacienți cu COVID, în stadii medii de boală.

Remdesivir a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, acesta primind o autorizație de introducere pe piață condiționată.

Remdesivir

„Ministerul Sănătății a încheiat un nou contract pentru achiziția unui număr de 1.470 flacoane de Tocilizumab de 400 mg. Medicamentele vor fi ridicate de către direcțiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM SA, în vederea distribuției către spitale, în condițiile procedurilor existente”, se arată într-un comunicat de presă.

Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei („furtună de citokine”).

Etichete: remdesivir ministerul sanatatii pacienti cu COVID-19 tocilizumab

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC