Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 500 de cadre medicale din București vor petrece Paştele departe de familii

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 16 aprilie 2020, ora 13:54

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că peste 500 de cadre medicale din București nu-și vor vedea familia și prietenii de Paște din cauza pandemiei de coronavirus.

Gabriela Firea a scris pe pagina sa de Facebook că în perioada Sărbătorilor de Paște eroii din prima linie nu-și vor vedea familia și prietenii. Aceștia vor avea la dispoziție spații de cazare unde să se poată odihni, după ore lungi de muncă.

medici departe de familie

Peste 500 de cadre medicale din București nu-și vor vedea familia și prietenii de Paște. Sunt medici și asistenți din prima linie a luptei cu boala provocată de coronavirus. Aceștia au un risc mare de infectare și trebuie să-și protejeze familia, pe perioada pandemiei. Așa că sunt cazați în spațiile hoteliere puse la dispoziție de Primăria Capitalei”, a scris edilul Capitalei pe Facebook.

Aceasta a mai precizat că dacă vor exista noi solicitări din partea spitalelor, sunt pregătiți să crească imediat capacitatea de cazare pusă la dispoziție.

medici si firea

„Am verificat azi modul în care sunt primiți angajații din spitale într-una dintre unitățile temporare de cazare. Este vorba despre hotelul unde este cazat personalul medical de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”. Aici sunt puse la dispoziție 200 de locuri de cazare, iar în acest moment sunt ocupate 133”, a adăugat Gabriela Firea.


Potrivit ei, în total, în București sunt disponibile 5 hoteluri pentru cazarea temporară a personalului medical. Trei dintre acestea au fost închiriate de Primăria Capitalei, iar alte două au fost puse la dispoziția primăriei gratuit.

„Avem pregătite, aşadar, peste 600 de locuri de cazare pentru medici şi asistenţi, 500 sunt deja ocupate. În acest moment sunt cadre medicale de la spitalele Victor Babeş, Matei Balş, Colentina, Carol Davila şi în foarte scurt timp vor fi cazaţi şi medicii de la Spitalul de Urgenţă şi de la spitalul Marie Curie. Cadrele medicale sunt transportate între spital și unitățile de cazare cu autobuze STB, dar Primăria Capitalei asigură și alte servicii în afară de cazare: trei mese pe zi, curățenie, spălătorie”, a mai scris primarul Capitalei.

Sursă imagine: Pixabay

Etichete: Gabriela Firea medici din linia intai cadre medicale coronavirus romnaia

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.