Newsflash
Știri

Peste 40.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute, înregistrate săptămâna trecută

de Dorina Novac - oct. 16 2020
Peste 40.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute, înregistrate săptămâna trecută

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 42.121, cu 8,7% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Potrivit Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în săptămâna 5-11 octombrie au fost raportate la nivel naţional 6 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 12 cazuri înregistrate în S 41/2019.

infectii respitratorii
Sursă imagine: Pixabay

„În săptămâna 5 -11 octombrie (S41/2020), la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 42.121, cu 50.2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.564) și cu 8.7% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară”, informează INSP.

Sursa citată precizează că nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă.

Până la data de 11 octombrie au fost vaccinate antigripal 146.537 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe