Newsflash
Știri

Peste 25.000 de români vaccinați în străinătate au solicitat completarea schemei în țară

de Dorina Novac - aug. 30 2021
Peste 25.000 de români vaccinați în străinătate au solicitat completarea schemei în țară

Andrei Baciu a anunțat, duminică, că peste 25.000 de persoane au solicitat completarea schemei de vaccinare anti-COVID cu dozele administrate în străinătate.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a menționat că datele au fost introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinări pe baza adeverințelor care atestă că una dintre doze a fost făcută într-o altă țară.

schema de vaccinare
Sursă imagine: Andrei Baciu // Facebook

„25.014 persoane au solicitat completarea schemei de vaccinare cu dozele administrate în străinătate. Datele au fost introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinări pe baza adeverințelor care atestă că una dintre doze a fost făcută într-o altă țară. Ulterior, cei care au dorit și-au eliberat certificatul digital COVID-19 pentru călătorii rapide și în siguranță”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Acesta a subliniat că 16.082 persoane au transmis documentele către Grupul Operațional din Ministerului Sănătății, iar 8.932 au apelat la medicii și asistentele din centrele de vaccinare.

„Cifrele ne arată că cele mai multe solicitări - 17.105 - au venit din partea celor care s-au vaccinat cu prima doză în alte state din blocul comunitar şi din afara lui. Iată cum arată topul primelor 10 ţări de unde au venit adeverinţele de vaccinare: Regatul Unit - 12.196 cereri; SUA - 2.294; Italia - 1.891; Spania - 1.161; Germania - 1.159; Republica Moldova - 1.088; Canada - 748; Franţa - 579; Emiratele Arabe Unite – 445”, a adăugat Andrei Baciu.

La nivelul Grupului Operațional din Ministerul Sănătății au fost primite 32.273 de solicitări pentru diverse probleme, iar 31.193 dintre ele au fost deja rezolvate.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe