Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Peste 13.500 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 până ieri la ora 17

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 4 ianuarie 2021, ora 11:47

Din datele raportate ieri referitoare la persoanele vaccinate împotriva COVID-19 în țara noastră reiese că numărul acestora a depășit 13.500.

vaccin gripal

Potrivit datelor puse la dispoziție de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 3 ianuarie, la ora 17.00, este următoarea:

  • Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore, prima administrare) – 354.
  • Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) – 13.596.
  • Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (în ultimele 24 de ore): 1 reacție comună și minoră, dintre care: zero reacții de tip local; 1 reacție generală.
  • Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 37 reacții comune și minore, dintre care: 7 reacții locale cu durere la locul injectării; 30 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

În intervalul 31 decembrie 2020 – 2 ianuarie 2021, potrivit raportărilor ANMDMR, comunicate în 3 ianuarie, Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), numărul de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare este de 9 reacții comune și minore, dintre care: 3 reacții de tip local și 6 reacții generale.

Ieri, 3 ianuarie, programările au vizat personalul medical aflat în ture sau servicii de gardă. De asemenea, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) menționează că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 -20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Etichete: vaccinate impotriva COVID-19 doze de vaccin programare vaccin anti-COVID vaccinare covid-19 reactii adverse covid reactie adversa reactii adverse reacții adverse

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.