Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze pe banii proprii

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 17 august 2021, ora 12:00

Reprezentanții Federației Sanitas au anunțat că personalul medical nevaccinat nu va fi obligat să se testeze periodic pe banii proprii.

Federația Sanitas din România a precizat, pe pagina de Facebook, că argumentele și presiunile exercitate la Ministerul Sănătății au dat rezultate.

medici vaccinati

„Ministrul Sănătății renunță la actul normativ pe care îl propusese guvernului, în acest sens, cu două luni în urmă!”, au menționat reprezentanții Sanitas.

Federația Sanitas a făcut publice, la 9 august, rezultatele primei evaluări reale a situației vaccinării salariaților din Sănătate. Acestea au demonstrat că măsurile propuse de Ministrul Sănătății sunt exagerate și nejustificate.

Potrivit sursei citate, 60,14% dintre angajații în Sănătate sunt fie vaccinați, fie s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 6 luni și au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare - în cazul lor - poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol.

Etichete: Federatia Sanitas testare covid-19 vaccinare medici virusul SARS-CoV-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.