Newsflash
Știri

Personalul medical de la SUUMC a donat sânge pentru un pacient

de Florentina Ionescu - aug. 10 2020
Personalul medical de la SUUMC a donat sânge pentru un pacient

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” a anunțat vineri că o echipă medicală multidisciplinară a efectuat o intervenție toracică extrem de complexă, la un pacient de 33 de ani. Acesta avea nevoie de sânge.

Personalul medical al Secției Oncologie a Spitalului Militar Central a venit în sprijinul unui pacient în vârstă de 33 ani, diagnosticat cu tumoră mediastinală gigantă biopsiată. Pacientul avea și alte probleme: Sindrom de vena cava superioara radiotratat; Tamponadă cardiacă drenată; Insuficiență respiratorie cronică; Chimioterapie, după cum au informat reprezentanții unității pe o rețea de socializare.

donare de sange personal medical pentru pacient Spital Militar Central
Foto: Col. Ciobanu Oana

Reprezentanții Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central (SUUMC) „Dr. Carol Davila” au anunțat că pacientul a răspuns bine la tratamentul oncologic, cu reducerea, în dimensiuni, a formațiunii tumorale mediastinale.

Acest context a permis echipei medicale coordonate de medicul curant, Alina-Gabriela Pistol, medic specialist Oncologie medicală, efectuarea unei intervenții toracice complexe, realizată în echipă medicală multidisciplinară, compusă din specialiști în Chirurgie cardio-vasculară și în Chirurgie toracică.

Nevoia de sânge

Având în vedere gravitatea diagnosticului, caracterul de urgență al intervenției chirurgicale radicale, cât și starea de sănătate a pacientului, era necesar să se asigure, în cel mai scurt timp posibil, cantitatea suficientă de sânge pentru acea persoană. Pacientul avea nevoie, așadar, de sânge, pentru a i se asigura suportul vital și parametrii fizico-chimici necesari pentru evoluția favorabilă în postoperator.

„Pacientul se afla într-o stare socială nefavorabilă, neavând donatori de sânge (mama decedată, tatăl diagnosticat cu Hepatita cu virus B, fără colegi sau grup de prieteni), toate acestea pe fondul unui deficit cronic al produselor de sange, au determinat personalul medical al Secției Oncologie să acționeze în regim de urgență și să doneze sânge spre beneficiul pacientului, sub protecția anonimatului”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook.


Notă autor:

Foto: Col. Ciobanu Oana

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe