Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Persoanele suspectate de infecție cu coronavirus, ținute într-o locație secretă

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 10 februarie 2020, ora 15:41

Primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, a anunțat că Primăria a pus la dispoziție un spațiu unde vor fi ținute în carantină, timp de 14 zile, persoanele suspectate de coronavirus.

Gabriela Firea a precizat că locul are o capacitate de maximum 100 de persoane.

„Este adevărat. Am pus la dispoziţie o locaţie pentru persoanele care trebuie să fie carantinate în această perioadă timp de 14 zile. Într-adevăr, locaţia a fost pusă la dispoziţie de Primăria Capitalei”, a declarat Gabriela Firea, scrie Mediafax.

Aceasta nu a spus adresa locului respectiv, însă, potrivit ei, românii care vor sta în carantină vor beneficia de îmbrăcăminte, alimente şi obiecte de îngrijre personală.

„E un secret de serviciu. Nu pot să vă dau adresa. Nu, pentru că aşa am stabilit spre binele acestor persoane care trebuie să stea în carantină timp de 14 zile şi pentru persoanele care vor veni în continuare în ţară şi vor avea nevoie de un spaţiu. Unul securizat, un spaţiu adecvat, primitor, cu îmbrăcăminte, alimente, obiecte de îngrijire personală, astfel încât să se simtă în siguranţă”, a mai spus primarul general al Capitalei, potrivit aceleiași surse.

Ea a adăugat că, în acest moment, în acea locație sunt în carantină două persoane a căror identitate este secretă. Este vorba despre doi români care au fost în China și aduși în țară, duminică seara, din Germania.

Cele două persoane nu au simptome de coronavirus, însă, conform procedurilor, vor rămâne 14 zile sub supraveghere medicală.

Sursă imagine: Pixabay

Etichete: coronavirus Gabriela Firea carantina simptome

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.