Newsflash
Știri

Persoanele care s-au tratat acasă și sunt în baza de date DSP vor primi certificat COVID

de Dorina Novac - iun. 11 2021
Persoanele care s-au tratat acasă și sunt în baza de date DSP vor primi certificat COVID

Persoanele care au trecut prin boală și care s-au tratat acasă, dar sunt în baza de date a DSP vor fi incluse în certificatul digital COVID, a declarat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu a fost întrebat, într-o conferinţă de presă la Timişoara, cum vor fi incluse în evidenţe persoanele care au trecut prin boală, dar s-au tratat acasă, având în vedere că certificatul verde digital COVID va cuprinde trei tipuri de informaţii: persoane vaccinate, persoane care au trecut prin boală sau persoane care au un test PCR negativ, scrie Agerpres.

Florin Cîtu
Sursă imagine: Guvernul României // Facebook

„Am întrebat şi eu acest lucru, să ştiţi. Mi s-a spus că nu putem să includem decât persoanele care sunt în baza de date. Deci, dacă s-au tratat acasă, dar ele sunt în baza de date şi ştim că au avut, au trecut prin boală, vor fi incluse în aceste... Dar dacă sunt persoane care au trecut prin boală şi nu ştiu, atunci nu pot să fie în baza de date. Deci acelea care s-au tratat acasă sunt acolo”, a explicat Florin Cîţu.

Acesta a subliniat că dacă pacientul nu a sunat la DSP, atunci nu există o dovadă că a trecut prin boală.

„Pentru că este şi reversul medaliei – unii o să spună că au trecut prin boală, dar nu au trecut prin boală şi atunci trebuie să avem exact documentat”, a adăugat Cîţu.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe