Newsflash
Știri

Performanţa medicală, premiată la Iași

de Dr. Andreea Plăcintă - nov. 25 2022
Performanţa medicală, premiată la Iași

Personalităţi medicale românești și internaţionale, societăţi, universităţi medicale și asociaţii de pacienţi au fost recompensate, recent, pentru eforturile depuse în activitatea de zi cu zi.

Unul dintre cele mai importante și prolifice evenimente ale anului, „Gala Elitelor Medicale”, ediţia a VII-a, a avut loc la 4 noiembrie, în Iași, la Palas Congress Hall. Evenimentul i-a reunit pe toţi cei care au luptat și luptă zi de zi pentru ca îngrijirea pacienţilor să rămână la cel mai înalt standard.

WhatsApp Image 2022-11-24 at 15.51.46

Clinica ATI din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timișoara a obţinut Premiul pentru cea mai bună echipă/secţie spitalicească. Aici a fost operaţionalizat un sistem digital în premieră pentru România. Prin intermediul său sunt conectate structurile ATI din cele trei pavilioane ale spitalului, ceea ce permite un management eficient și sigur al pacientului critic.

Premiul pentru cea mai bună echipă de urgenţă a fost acordat echipei UPU-SMURD Iași pentru Moldova și România în pandemia de COVID-19. Oameni care nu au ezitat să ofere ajutor acolo unde a fost nevoie de ei, într-un timp în care nu exista vaccin, ci doar riscul de îmbolnăvire.

Premiul pentru performanţă în domeniul medical a fost acordat profesorului Dragoș Nemescu. Acesta a realizat prima intervenţie chirurgicală in utero, dar și prima transfuzie intrauterină din România. Cu aceeași distincţie a fost recompensată și prof. dr. Mihaela Grigore, directorul Departamentului de Obstetrică și Ginecologie din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași (UMF Iași).

Societatea Română de Cardiologie a primit premiul pentru cea mai dinamică societate medicală. Membrii ei lucrează activ în prevenţia și tratamentul bolilor cardiovasculare, alături de echipe multidisciplinare.

Premiul pentru Excelenţă în Medicină a fost acordat profesorului Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași, pentru eforturile constante de face educaţie medicală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe