Newsflash
Știri

Percheziții la DSP Arad și la Spitalul Județean, într-un dosar privind gestionarea pandemiei

de Dorina Novac - oct. 7 2020
Percheziții la DSP Arad și la Spitalul Județean, într-un dosar privind gestionarea pandemiei

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad fac percheziţii, miercuri, la sediul Direcţiei de Sănătate Publică şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în legătură cu achiziții din pandemie.

Potrivit unor surse judiciare, sunt verificate achiziţii în legătură cu gestionarea pandemiei de COVID-19, dar se fac verificări şi cu privire la testările pentru depistarea infectărilor cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

spitalul de urgenta arad
Sursă imagine: Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad

 

Pe 19 august, şeful DSP Arad, Horea Timiş, declara, pentru sursa citată, că jumătate dintre angajaţii instituţiei sunt cercetaţi penal în urma activităţilor şi deciziilor luate în pandemie, cum ar fi semnarea unor contracte de servicii în afara bazei legale, dar care ar fi fost necesare pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

El spunea că „toţi angajaţii cu atribuţii de conducere şi cu putere de decizie din instituţie sunt cu dosare penale”.

„Noi suntem tot într-o anchetă. De la începutul pandemiei, am fost asaltaţi de tot felul de plângeri, să fim chemaţi medicii la tot felul de anchete, începând cu primul deces de COVID-19 din Arad. Ulterior, pe alte motive: modalitatea de efectuare a anchetelor epidemiologice, pe baza raportului Curţii de Conturi, din cauza transportului persoanelor de la frontieră, a achiziţiilor făcute în stare de urgenţă”, a spus Horea Timiş, potrivit Agerpres.

Acesta a mai explicat că, în special în starea de urgenţă, au fost cazuri în care s-au luat decizii fără a exista cadrul legal, „dar care au salvat situaţia”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe