Autentificare

Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!

Căutare:

Căutare:

Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Pembrolizumab, rezultate promițătoare în NSCLC

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE joi, 6 iunie 2019, ora 13:09

Supraviețuirea pacienților ce suferă de cancer pulmonar non-microcelular (NSCLC) avansat ar putea fi îmbunătățită de pembrolizumab, aproximativ un sfert dintre pacienți fiind în viață la cinci ani de la inițierea tratamentului.

Ultimele rezultatele ale studiului KEYNOTE-001 (NCT01295827) au fost prezentate recent la întrunirea anuală ASCO (American Society of Clinical Oncology), acesta fiind principalul și cel mai vechi studiu de investigare a eficacității și a profilului de siguranță al pembrolizumabului în tratamentul NSCLC avansat. Studiul a inclus inițial 550 de pacienți fără mutații EGFR sau ALK, 100 dintre aceștia fiind pacienți netratați anterior, informează Medscape.

Principalul autor al lucrării (abstract LBA9105) prezentate în cadrul întrunirii ASCO, dr. Edward B. Garon, de la David Geffen School of Medicine, University of California, Los Angeles, Santa Monica, a ilustrat datele cu privire la cei 100 de pacienți (18%) care erau în viață la cinci ani de la inițierea studiului, 60 dintre aceștia primind tratament cu pembrolizumab cel puțin doi ani. Astfel, s-a observat că supraviețuirea generală la cinci ani, în cazul pacienților tratați cu pembrolizumab, a fost de 23,2% la pacienții cu NSCLC avansat netratat anterior și de 15,5% la cei tratați anterior, comparativ cu supraviețuirea de aproximativ 5% înregistrată înainte de introducerea terapiei anti-PD-1. În plus, la pacienții cu expresie PD-L1 de peste 50%, supraviețuirea generală a fost de 29,6% la pacienții netratați anterior și de 25% la cei care primiseră tratament în antecedente.

„În general, NSCLC este o boală în care pacienții cel mai probabil nu supraviețuiesc la cinci ani după diagnosticare. De aceea, supraviețuirea la cinci ani de 15% obținută cu pembrolizumab este cu siguranță încurajatoare, iar supraviețuirea de 25% la pacienții cu expresie PD-L1 de peste 50% este în mod particular impresionantă”, a declarat dr. Garon în cadrul unei conferințe de presă citate de Medscape Medical News.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 180 de lei
• Digital – 115 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC