Newsflash
Știri

Pe limba femeilor

de Constanţa MARINESCU - oct. 18 2012
Pe limba femeilor
   „Multe întrebări şi puţine răspunsuri…“ – editorialul publicaţiei Viaţă+sănătate din luna septembrie – are un subiect care este (va fi), probabil, actual atât timp cât societatea noastră, gândirea, dar mai ales comportamentul oamenilor nu se vor schimba. Nu „cel mai tare, cel mai şmecher, cel mai dotat, cel mai bine plasat supravieţuieşte cu orice preţ“, este nevoie de educaţie, de una temeinică, pe care, deocam­dată, „haosul ce descrie atmosfera generală a şcolii de azi“ nu o poate oferi, scrie dr. Nicolae Dan, semnatarul articolului.
   Despre cea mai mare glandă din corpul omenesc şi despre „arhitectura“ ei incom­parabilă, cu funcţii complexe şi diverse – este vorba de ficat – ne relatează la „Corola de minuni“ dr. Dan Rusu. Evidenţiez în mod special partea de articol intitulată „Motive de mândrie“, fiindcă aici autorul se referă la „gra­nulele lui Palade“ (ribozomii), care au acest nume în onoarea singurului om de ştiinţă român căruia i-a fost decernat Premiul Nobel – George Emil Palade, despre ale cărui viaţă şi activitate se poate citi în săptămânalul „Viaţa medicală“, într-un serial inedit cu ocazia centenarului naşterii.
   Din spectrul larg al bolilor obsesiv-compulsive, dr. Constantin Dinu inserează un articol despre „Sănătatea sexuală – între dependenţă şi anorexie“. Psihologul Patrick Carnes, autorul cărţiiOut of Shadows spune că „dependenţa sexuală nu este o probleme a sexului, cât (…) ţine de evitarea durerii, de fuga de realitate sau de reducerea anxietăţii. Ea este o soluţie!“. Din contră, semnatarul materialului este de părere că soluţia este falsă, neconformă cu „programul“ pentru care omul a fost construit, iar factorii ce induc această boală sunt biologici, psihologici sau spirituali.
   Vulnerabilitatea tinerilor în legătură cu consumul de droguri nu este un secret, iar faptul că procentul celor care le folosesc creşte a determinat-o pe dr. Cristina Anca Dăscălescu să scrie articolul „Consumul de droguri nu este o joacă“.
   V-ar interesa să învăţaţi o limbă străină de mare circulaţie?! Dacă răspunsul este da, la rubrica „Întâmplări de familie“ veţi intra în tainele unei noi limbi, cea a… femeilor!

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe