Newsflash
Știri

Pe 7 martie, seminar oncologic gratuit dedicat femeilor

de L. Budin - mar. 2 2023
Pe 7 martie, seminar oncologic gratuit dedicat femeilor

Evenimentul va avea ca invitați cinci experți de renume internațional din Turcia, care vor aduce în discuție cele mai noi abordări în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor oncologice feminine.

Spitalul Anadolu Medical Center, multispecializat în diagnostic și tratament pentru toate tipurile de cancer, împreună cu VIPMED International, organizează, pe data de 7 martie, la București - Hotel Novotel, ora 10.30 -  un seminar oncologic gratuit dedicat femeilor, cu tema „Pandemia afecțiunilor oncologice – costul invizibil al  COVID-19”.

ribbon-cancer-san

Cinci experți de renume internațional din Turcia vor aduce în discuție cele mai noi abordări în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor oncologice feminine, se arată într-un comunicat.

Pandemia a avut un impact negativ asupra sănătății femeilor din România, fiindcă accesul la servicii medicale esențiale a fost îngreunat, iar multe vizite medicale au fost amânate. Aceste probleme au dus la o amplificare a afecțiunilor medicale existente, în timp ce multe cazuri noi au rămas nediagnosticate timp de aproape un an.

Din cauza situatiei pandemice, aproximativ 30% dintre pacienții oncologici tratați la Anadolu Medical Center, printre care se numără și românce, au ajuns la spitalul din Turcia în stadii avansate ale bolii. Cancerul la sân a fost cel mai întâlnit, acesta ocupând primul loc ca incidență în rândul populației feminine din România. Cancerul ovarian s-a aflat, de asemenea, în topul cancerelor feminine tratate de medicii de la Anadolu Medical Center, în contextul în care româncele minimizează sau ignoră necesitatea consultului ginecologic regulat, a simptomelor, dar și a metodelor de testare”, a declarat Narcisa Marinescu, director general VIPMED.

În România, rata de diagnostic tardiv în cancerele din sfera ginecologică (cancer de col, ovarian, endometrial etc) este una dintre cele mai ridicate la nivel european.

Peste 70% din cazurile de cancer ovarian sunt depistate în stadii avansate”, precizează Narcisa Marinescu.

Cu cât diagnosticul este întârziat și problemele progresează, cu atât tratamentul devine mai complex și mai costisitor, iar în unele cazuri, șansele de recuperare completă sunt reduse.

În cadrul seminarului oncologic, specialiștii vor dezbate subiecte precum: abordarea multidisciplinară și cele mai noi tratamente oncologice și chirurgicale pentru cancerul de sân, utilizarea radioterapiei intraoperatorii (IORT) pentru cancerul de sân, screening-ul, prevenția și managementul cancerului de col și endometrial, precum și rolul medicinii nucleare în diagnosticarea, stadializarea și urmărirea cancerelor ginecologice.

Fiecare prezentare va fi urmată de o sesiune de Q&A, în care medicii vor răspunde la întrebările participanților. Organizatorii oferă și posibilitatea unor discuții unu la unu între medici și paciente, după încheierea  discuțiilor publice.

Evenimentul va fi prezidat de prof. dr. Metin Cakmakci, profesor în chirurgia sânului și chirurgie gastrointestinală, președintele Centrului Academic de Chirurgie a Sânului din cadrul Anadolu Medical Center.

Printre ceilalți vorbitori se numără:

  • Prof. dr. Hale Basak Caglar, specialist oncologie radiologică şi directorul Departamentului de Oncologie Radiologică al Centrului Medical Anadolu;
  • Prof. dr. Kezban Berberoglu, profesor în medicină nucleară și directorul Departamentului de Medicină Nucleară al Centrului Medical Anadolu;
  • Prof. Sinan Karaaslan, medic specialist oncologie;
  • Prof. Taylan Senol, profesor în ginecologie oncologică.

Cadre medicale cercetate pentru că ar fi montat stimulatoare cardiace de la pacienți decedaţi

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe