Newsflash
Știri

Pe 1 oct. are loc deschiderea noului an universitar la UMF „Carol Davila” din Bucureşti

de Florentina Ionescu - sept. 30 2020
Pe 1 oct. are loc deschiderea noului an universitar la UMF „Carol Davila” din Bucureşti

Reprezentanții UMF „Carol Davila” din Bucureşti anunță că 12.500 de studenți deschid anul universitar 2020-2021.

O nouă generaţie de studenţi a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti care va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii, numele ilustrului medic „ Prof. Dr. Eugen Proca”, va deschide anul universitar 2020-2021, joi, 1 octombrie, ora 09:00, potrivit unui comunicat remis redacției. 

UMF Carol Davila

Fondator al Societății Române de Urologie, membru de onoare al Academiei Române, medicul și profesorul Eugen Proca este cel care, în 1980, a efectuat primul transplant renal, reușit la om, de la un donator în viață, premieră de maximă importanță pentru medicina românească.

Astfel, tânăra generație „ Prof. Dr. Eugen Proca” prin cei 1.885 de boboci mediciniști ai săi,  împreună cu alţi 8.723 de studenţi din anii superiori, 1.900 de masteranzi și doctoranzi ai Universităţii, precum şi cadrele didactice ale acesteia vor face să răsune imnul academic Gaudeamus Igitur în fața parcului din incinta Palatului Facultății de Medicină.

„În tot acest context al pandemiei COVID 19, vom începe un an universitar atipic, iar cursurile universității noastre vor demara luni, 5 octombrie și se vor desfășura on-line, în timp ce lucrările practice și laboratoarele se vor desfășura într-un sistem dual, on-line și față în față, după un program adaptat fiecărei discipline de studiu”, a declarat Rectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti , prof. dr. Viorel Jinga.

UMF „Carol Davila” pune siguranța studenților pe primul loc

Rectorul a ținut să precizeze că transmite tuturor respectul și admirația sa pentru maturitatea, răbdarea și perseverența dovedite în momente în care ne confruntăm cu numeroase obstacole și restricții.

Prof. dr. Viorel Jinga îi asigură pe studenții mediciniști că Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” va pune întotdeauna pe primul loc siguranța și sănătatea lor, „luptând totodată pe toate căile pentru atingerea obiectivelor strategice de învățare și dezvoltare, mai ales în aceste vremuri dificile”.

De asemenea, rectorul UMF „Carol Davila” a menționat:

„Urez tuturor un călduros salut de bun venit și în mod special celor 1.885 de boboci mediciniști care, începând de astăzi, formează generația – Prof. Dr. Eugen Proca - nume pe care sunt convins că îl vor purta cu mândrie și totodată vor fi călăuziți de dictonul latin , mult îndrăgit de ilustrul profesor-Labor omnia vincit improbus (Munca stăruitoare învinge totul)”.

36 de olimpici au ales „UMF Carol Davila”

Printre cei 1.885 de studenţi înscrişi în anul I la studiile de licenţă din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti se numără şi 36 de olimpici naţionali şi internaţionali, dintre care 33 care au ales să urmeze studiile universitare la Facultatea de Medicină, unul la Facultatea de Medicină Dentară și 2 au optat pentru Facultatea de Farmacie, se arată în comunicatul instituției.

Instituția de învățământ superior medical numără în prezent, în total, 12.500 de studenți, dintre care 10.608 studenți sunt înscriși la studiile de licență.

Reprezentanții instituției amintesc că anul acesta, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a reușit o nouă performanță academică: a urcat în ierarhia unuia dintre cele mai presigioase clasamente internaționale ale universităților – TOP Shanghai, poziționându-se în intervalul 151-200 în domeniul „Medical Sciences”, pe subiectul „Clinical Medicine”.

Ceremonia de deschidere a noului an universitar va avea loc mâine, 1 octombrie, începând cu ora 09:00 în fața parcului din incinta Palatului Facultății de Medicină.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe