Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Patru șefi de secție de la SUUB au fost demiși, printre care și Sorin Oprescu

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu sâmbătă, 13 iunie 2020, ora 18:06

Patru șefi de secție de la Spitalul Universitar din București au fost demiși vineri, 13 iunie 2020, informează Digi 24. Ei au fost suprinși de camerele de supraveghere încălcând regulile de distanțare socială în timpul unui raport de gardă.

Potrivit filmării surprinse de una dintre camerele de supraveghere din spital, dr. Sorin Oprescu, șeful secției de Chirurgie Generală IV ar fi convocat la raportul de gardă toți membrii secției pe care o conduce, informează Digi 24. Acest lucru a avut loc în ciuda faptului că protocolul Ministerului Sănătății interzice întâlnirile pentru raportul de gardă, inclusiv în spitalele de urgență, regula fiind să se țină online.

În filmare, se observă cum Sorin Oprescu iese din sală, urmat de alte 11 persoane, medici și asistenți. Alte persoane rămân în încăperea de 35 de metri pătrați, fără aerisire, în care a avut loc ședința. Toți par să poarte mască.

În urma apariției acestei filmări în spațiul public, ziarul Cetățeanul a aflat că Sorin Oprescu ar fi fost demis vineri din cauza încălcării regulilor (vezi foto). În afară de Sorin Oprescu, ar mai fi rămas fără funcție și dr. Adriana Nica, șefa ATI, pentru nereguli în activitate.

oprescu decizie 15 iunie
Decizia de demitere a lui Sorin Oprescu, așa cum apare pe site-ul cetateanul.ro

Cel puțin patru dintre medicii din secția Chirurgie IV sunt suspecți de coronavirus, după ce au intrat în contact cu un pacient infectat, în urmă cu câteva zile.

Începând cu luni, 15 iunie, funcția de șef de secție va fi preluată de conf. Univ. dr. Șerban Dragoș până la organizarea unui concurs sau până la revocarea acestuia de către managerul spitalului.

Amintim că recent ziarul Libertatea a semnalat o altă încălcare a regulilor referitoare la adunări în spații închise sau portul măștii, de către absolventele Școlii Sanitare, participante la ceremonia de absolvire a cursurilor, în care apar fotografiate fără să poarte mască.

 

 

 

Etichete: Sorin Oprescu suub coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.