Newsflash
Știri

Pandemie: da sau ba?

de - ian. 29 2010
Pandemie: da sau ba?

La 10 ianuarie a.c., numărul deceselor din cauza gripei „noi“ în lume ajunsese la 12.799. Cele mai multe: 6.880 s-au înregistrat pe continentele americane, iar 2.254 în Europa, cu precădere în zonele din centrul, estul şi sud-estul continentului (Polonia, Serbia, Ucraina şi Georgia). (...)

Prezentă practic pe continentele americane şi toate regiunile Europei (decese în 200 de ţări), gripa „porcină“ îndreptăţeşte, prin extensia îmbolnăvirilor, din punct de vedere epidemiologic, denumirea de pandemie, în pofida contestării acestei încadrări din partea unor persoane, cel puţin „inocente“. Experţii OMS au avertizat că numărul cazurilor şi al deceselor va creşte mai ales dacă singura metodă profilactică – vaccinarea nu va fi continuată. În România, la 27 ianuarie a.c., numărul total de cazuri confirmate era de 6.915, din care 115 – decese. Conform ultimelor raportări, au fost vaccinate împotriva virusului pandemic peste 1.300.000 de persoane.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe