Newsflash
Știri

PALMED solicită acoperirea costurilor pentru testele COVID-19 realizate în București

de Dorina Novac - aug. 7 2020
PALMED solicită acoperirea costurilor pentru testele COVID-19 realizate în București

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private face apel la autorități pentru continuarea campaniei de testare a populației pentru COVID-19.

Potrivit unui comunicat al Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED), furnizorii medicali solicită acoperirea costurilor pentru testele realizate în București de la începutul pandemiei de COVID-19.

PALMED solicita
Sursă imagine: palmed-patronat.ro

 

„În caz contrar, există riscul ca testarea în mediul privat să fie sistată începând de săptămâna viitoare”, transmit reprezentanții PALMED.

Sursa citată precizează că în prezent, aproximativ jumătate din numărul total de teste prelucrate în Capitală și decontate de stat se realizează în sistemul medical privat.

„Mediul privat a răspuns prompt apelului autorităților de a se implica cu toate resursele disponibile – materiale și umane – încă de la începutul crizei sanitare. În plus, capacitatea de testare a crescut semnificativ prin investiții și o distribuire suplimentară de personal în segmentul de testare PCR. În lipsa decontării testelor potrivit contractului pe care fiecare furnizor îl are, multe unități medicale se văd obligate să înceteze prelucrarea testelor realizate la cererea Direcției de Sănătate Publică, întrucât nu mai pot susține costurile”, a declarat Cristian Hotoboc, preşedintele PALMED.

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private estimează că peste 50% din testele realizate în mediul privat sunt solicitate de autoritățile din domeniu, iar sistarea lor ar avea un impact semnificativ asupra eforturilor de limitare a răspândirii noului coronavirus.

„Testele venite din partea statului au fost prelucrate cu prioritate în linie cu reglementările legislative în vigoare, furnizorii de servicii medicale private aflându-se uneori în situația de a depăși termenul de eliberare a rezultatelor pentru testele la cerere. Cei mai afectați dintre furnizori s-ar putea afla în situația de a nu mai primi probe chiar de săptămâna viitoare”, a adăugat Cristian Hotoboc.

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private consideră că situația are nevoie de o soluționare urgentă pentru a menține cel puțin volumul de testare din prezent.

Pentru a găsi soluții de creșterea capacității de testare în mediul privat pe termen mediu și lung, este nevoie de predictibilitateși de respectarea condițiilor contractuale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe