Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, dr. Sandra Alexiu, a discutat recent în cadrul unui eveniment online despre vaccinarea împotriva COVID-19 în cazul pacienților nedeplasabili.
Medicul Sandra Alexiu, care este și membru al grupului de Vaccinologie al Societății Naționale de Medicină de Familie, a precizat că fiecare centru de vaccinare împotriva COVID-19 organizează echipe mobile și că lista de lista pacienților nedeplasabili este întocmită de asistența socială din cadrul primăriilor.
„S-a modificat ordinul cu privire la vaccinare și la centrele de vaccinare și acolo s-a stabilit că aceste centre de vaccinare își pot organiza echipe mobile care să meargă să vaccineze pacienții care sunt nedeplasabili și pe cei care îi îngrijesc, și aparținătorii acestora. Fiecare centru își organizează astfel de echipe mobile, iar lista pacienților nedeplasabili este întocmită de serviciul social, de asistența socială de la primărie și cu ajutorul medicilor de familie care își cunosc pacienții. Dar în general pacienții care sunt nedeplasabili sau sunt încadrați cu o formă de handicap sau sunt beneficiari de asistență socială, de ajutor din partea primăriei, există în evidența primăriei și ei [cei de la primărie] au aceste liste. Pot să confirm că există localități în care s-au făcut aceste liste, și centrele de vaccinare și-au făcut echipe mobile ca să poată să vaccineze și pacienții nedeplasabili”, a declarat luni dr. Sandra Alexiu (foto), în cadrul unei discuții live pe o rețea de socializare.
Din păcate, a mai spus președintele AMF-B, centrele de vaccinare sunt extrem de puține, „și nu prea mai sunt doze, așa încât teoretic este pusă baza legislativă pentru acest lucru”.
„Dar dacă vor exista dozele, cu siguranță se va întâmpla și acest lucru: se poate vaccina la domiciliu atât persoana care nu este deplasabilă, cât și cei care se îngrijesc de aceste persoane nedeplasabile, aparținătorii”, a conchis medicul.
Sursa foto: www.rawpixel.com
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe