Newsflash
Știri

Pacienţii internaţi la SJU Piteşti, testaţi gratuit pentru COVID-19

de Dorina Novac - mai 26 2020
Pacienţii internaţi la SJU Piteşti, testaţi gratuit pentru COVID-19

Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti sunt testaţi gratuit pentru virusul SARS-CoV-2. Conducerea unității medicale a mai precizat că nu se fac teste la cerere.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești a menționat, marți, că testarea pentru virusul SARS-CoV-2 este gratis.

spitalul judetean pitesti
Sursă imagine: Spitalul Județean de Urgență Pitești/Facebook

 

Anunțul a fost făcut în urma informațiilor apărute în spațiul public conform cărora pacienţii internaţi ar plăti 300 de lei pentru a afla dacă sunt sau nu sunt infectaţi cu noul coronavirus.

„Momentan, în cadrul laboratorului de biologie moleculară al Spitalului Județean de Urgență Pitești nu se fac teste la cerere. Precizăm că există astfel de solicitări din partea cetățenilor și se fac demersuri în acest sens, dar până la această dată, 26.05.2020, în laboratorul SJUP au fost prelucrate doar probe ale pacienților internați, bolnavii nefiind puși să achite contravaloarea acestora”, se arată într-un comunicat al SJU Piteşti.

Sursa citată mai precizează că, începând de vineri, 22 mai, de când laboratorul de biologie moleculară al Spitalului Județean de Urgență Pitești a primit autorizație sanitară de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică Argeș, toți pacienții care au fost internați în cadrul unității sanitare au fost testați pentru noul coronavirus.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe