Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Pacient confirmat ieri cu noul coronavirus, la Spitalul Floreasca

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 24 martie 2020, ora 13:16

Ieri, 23 martie, la Unitatea de Primiri urgente a Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca) s-a prezentat un pacient care nu prezenta context epidemiologic pentru suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2, ci pentru o altă patologie.

În urma investigațiilor efectuate s-a ridicat suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2 care s-a confirmat în cursul dupa-amiezii de 23 martie, potrivit unui comunicat de presă, iar pacientul a fost transferat apoi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș.

Spitalul de Urgenta Floreasca

Deși personalul care a venit în contact direct și indirect cu acest pacient purta echipament de protecție, s-a luat măsura izolării la domiciliu a celor din personalul medical și a testării lor ulterioare.

 În acest moment, în urma acestei măsuri, se află în izolare la domiciliu 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliar. Activitatea spitalului continuă să se desfășoare în aceleași condiții.

Sursa foto: https://ro.wikipedia.org/

Etichete: coronavirus romania Floreasca spitalul floreasca coronavirua romania teste pentru depistarea coronavirusului teste de coronavirus infectie cu coronavirus epidemie cu coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.