Newsflash
Știri

Ordinul privind distribuirea iodurii de potasiu, publicat în Monitorul Oficial

de Dorina Novac - iun. 24 2022
Ordinul privind distribuirea iodurii de potasiu, publicat în Monitorul Oficial

Ordinul privind modalitatea de distribuire a medicamentului iodură de potasiu (comprimate de 65 mg) către populație a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit ordinului, comprimatele vor fi distribuite gratuit populației de către farmaciile comunitare.

iodura

Lista acestora este disponibilă pe pagina web a Ministerului Sănătății, la secțiunea „Campanie distribuție iodură de potasiu”.

„În termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a ordinului, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București transferă comprimatele de iodură de potasiu 65 mg către farmaciile comunitare, cu sprijinul companiilor de distribuție de medicamente”, precizează Ministerul Sănătății.

Pentru a intra în posesia iodurii de potasiu 65 mg, cetățenii se vor adresa medicului de familie, care trebuie să le elibereze prescripția medicală. În baza acesteia, farmaciile vor furniza comprimatele de iodură de potasiu 65 mg care le revin.

„Precizăm faptul că în farmacii vor fi disponibile în mod gratuit materiale informative cu privire la utilizarea corectă a comprimatelor de iodură de potasiu 65 mg. Comprimatele de iodură de potasiu se administrează numai în caz de incident nuclear, la indicațiile autorităților”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe