Sâmbătă, 23 octombrie a.c., la sediul Facultăţii de Medicină a UMF „Carol Davila“ Bucureşti, a avut loc Conferinţa Pacienţilor cu Parkinson cu tema noutăţi în tratamentul bolii Parkinson, eveniment la care au participat, alături de pacienţi aflaţi în stadii avansate ale bolii, şi psihologi, reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi şi mass-media. Scopul reuniunii a fost acela de a creşte nivelul de conştientizare al populaţiei cu privire la această maladie, dar şi de a oferi sprijin şi informaţii bolnavilor. Astfel, lucrările prezentate au vizat atât date ştiinţifice, cât şi sfaturi practice legate de importanţa tratamentului precoce în boala Parkinson, neuroprotecţie, tratamentul medicamentos şi chirurgical al bolii şi terapii alternative.(...)"> Opţiuni terapeutice în boala Parkinson - Viața Medicală
Newsflash
Știri

Opţiuni terapeutice în boala Parkinson

de Dr. Sorina VASILE - nov. 5 2010
Opţiuni terapeutice în boala Parkinson

   Sâmbătă, 23 octombrie a.c., la sediul Facultăţii de Medicină a UMF „Carol Davila“ Bucureşti, a avut loc Conferinţa Pacienţilor cu Parkinson cu tema noutăţi în tratamentul bolii Parkinson, eveniment la care au participat, alături de pacienţi aflaţi în stadii avansate ale bolii, şi psihologi, reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi şi mass-media. Scopul reuniunii a fost acela de a creşte nivelul de conştientizare al populaţiei cu privire la această maladie, dar şi de a oferi sprijin şi informaţii bolnavilor. Astfel, lucrările prezentate au vizat atât date ştiinţifice, cât şi sfaturi practice legate de importanţa tratamentului precoce în boala Parkinson, neuroprotecţie, tratamentul medicamentos şi chirurgical al bolii şi terapii alternative.(...)

    Dl prof. dr. Ovidiu Băjenaru (Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti), preşedintele Societăţii de Neurologie din România, a pus accentul pe semnele precoce, non-motorii ale bolii şi pe importanţa instituirii tratamentului cât mai timpuriu. Printre simptomele precoce se numără: • hipoosmia (aproximativ 40% din pacienţii care prezintă această tulburare de miros dezvoltă Parkinson) •disfuncţiile vegetative de tipul constipaţiei, hipersudoraţiei şi disfuncţiei sexuale • tulburările de somn • uneori, depresia (conform DSM IV, apare la 42,4% din pacienţii cu Parkinson), iar rezolvarea constă nu doar în tratamentul medicamentos, ci şi în terapie comportamentală. „Medicul trebuie să întrebe şi să fie atent la semnele de boală psihică pe care pacientul le-ar putea prezenta“, ne mai atenţionează profesorul Băjenaru. (...)
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe