Newsflash
Știri

Opt români au murit din cauza gripei

de Dorina Novac - ian. 29 2020
Opt români au murit din cauza gripei

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei, în România, a ajuns la opt, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ultima persoană care a murit de gripă este un bărbat în vârstă de 46 de ani, cu condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, informează Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

La data de 25 ianuarie, un copil în vârstă de doi ani, din București, a murit din cauza infecției cu virusul gripal tip B. Micuțul nu era vaccinat anti-gripal.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, la începutul săptămânii,în Capitală au fost raportate 939 de cazuri de gripă sezonieră, în special la copii.

Mai mult, persoanele care locuiesc în Sectorul 1 al Capitalei care prezintă simptome de gripă își pot face, gratuit, la Complexul Multifuncțional Caraiman (situat în strada Caraiman nr. 33A) testul rapid pentru depistarea prezenței virusurilor gripale A și B, cele care sunt responsabile de provocarea epidemiilor sezoniere.

Deși ne aflăm în plin sezon gripal, autoritățile ne asigură că România nu se confruntă cu o epidemie de gripă sezonieră.


Notă autor:

Sursă imagine: unsplash

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe