Newsflash
Știri

Opt rezidenţi români în Orientul Mijlociu

de Mirabela VIAŞU - dec. 27 2012
Opt rezidenţi români în Orientul Mijlociu
   Opt medici rezidenţi români vor lucra şi vor învăţa timp de trei ani la Sheba Hospital din Israel (SHI). Ei sunt câştigătorii unor burse de studiu, care acoperă toate costurile de cazare şi transport, plus salariul pentru cei trei ani petrecuţi în unitatea medicală israeliană. Vorbim de un venit brut lunar de 3.000 de dolari (2.400 de euro), care include şase gărzi pe lună. Pe lângă toate acestea, medicilor selectaţi le va fi plătită atât asigurarea medicală, cât şi asigurarea de malpraxis.
   Bursele sunt acordate tinerilor medici în curs de formare în specia­lităţile neonatologie, anestezie/terapie intensivă şi patologie. Dacă iniţial s-a dorit alegerea a şase câştigători, numărul lor a fost suplimentat datorită potenţialului dovedit de candidaţi în cursul interviurilor desfăşurate pe 11 şi 12 decembrie a.c. Câştigătorii burselor SHI sunt următorii: dr. Lavinia Estera Decean şi dr. Camelia Ţăran (neonatologie), dr. Adrian Necula, dr. Lavinia Iovan şi dr. Monica Andreea Sandu (anestezie şi terapie intensivă) şi dr. Cosmin Florescu, dr. Daniela Necula şi dr. Ana Alecsandra (anatomie patologică). Cu toţii vor primi, la finalul programului de instruire, un certificat care să ateste finalizarea pregătirii de trei ani în cadrul SHI. Regulile de acordare a acestor burse de studiu îi obligă pe tinerii medici să îşi desfăşoare activitatea în ţara de origine pentru o perioadă de cel puţin cinci ani după terminarea stagiului în Israel, pentru a împărtăşi colegilor lor din cunoştinţele dobândite.
   Concurenţii români s-au dovedit a fi foarte bine pregătiţi, dar şi motivaţi, a mărturisit dr. Iris Barshack, directoarea departamentului de patologie din cadrul SHI şi preşedinta comisiei de selecţie pentru anatomie patologică. Şi dr. Haim Berkenstadt, directorul departamentului ATI şi preşedintele comisiei de selecţie pentru ATI, s-a declarat impresionat de calităţile candidaţilor români.
   Programul SHI Training Fellowship a fost lansat cu scopul declarat de a promova dezvoltarea continuă a medicinii academice în România şi Bulgaria. El marchează aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea companiei Wizrom Software, sponsorul iniţiativei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe